自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

象牙宮

可能佢想你試多幾款唔同牌子既月餅呢!我親人係咁每年都係,佢既答案係咁。

Whatapp 多謝佢,話你係邊買一盒餅有幾款唔同牌子既餅既?

伯爵府

堅肉酸我都佩服佢咁都送得出手……
話時話,四個餅唔同出品,個盒係迷又係另一間呀

侯爵府

rainbow2016 發表於 18-9-26 09:32
話說中秋節當晚有一位好有錢既親戚打電話來,話想送月餅比我。有人送禮當然開心,我仲諗緊送番咩比佢哋。
...

哈哈 當你收到份月餅 少咁2個 咁你咪仲嬲 我就無所謂 羅出黎大家一起食

珍珠宮

回覆樓主:

如果係送禮,又真係幾肉酸嘅~
如果係我,已經會直接講,我想試多幾款,不如share試~

男爵府

回覆 tester5 的帖子

佢哋最少有6個單位收租架! 自己住三層屋,有大花園。我系著普通人家。 雖然吾系期望收到咩大牌子月餅,但食剩比人太過分。

子爵府

死啦.... 原來大家咁介意呀, 我今年都係咁樣送比我表姐喎, 因為問咗佢幾次想食要月餅, 佢款款都話唔好又話怕肥, 咁我咪每款(美心低糖/流心/蓮蓉/半島奶黃)都比佢試吓放埋一盒, 加啲生果, 我仲依為咁樣幾好喎, 咁希望佢冇大家嘅諗法會唔開心啦....
一個舊會員新嘅秘密身份, 哈哈!

男爵府

catcatcat549 發表於 18-9-26 09:37
可能佢想你試多D唔同嘅口味呢

我年年比幾個長輩都係咁,但比人時,會開個盒比佢睇有邊幾種,
講到明係特登買幾種,比佢地幾個分開食,
佢地個個都好喜歡,好接受。
冇交代一聲就咁比人,就唔係咁好。

水晶宮

哇, 係米我老公黎架,
我老公, 係公司拎月餅番黎,
個盒好靚, 係xx 酒店,
一打開,幾個迷你( 咩牌子都有), 加一個美心,

佢話,公司食唔晒,
我話, 都唔洗咁"雜"

但拎到番黎無人食, 米一樣晒野.

琥珀宮

rainbow2016 發表於 18-9-26 09:32
話說中秋節當晚有一位好有錢既親戚打電話來,話想送月餅比我。有人送禮當然開心,我仲諗緊送番咩比佢哋。
...

其實唔好太介意,好多時親戚朋友都係一個一個月餅咁比人,冇開過就得啦

子爵府

回覆樓主:

送禮真是一種學問。咁送法真係唔得體

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

向好嗰邊想,佢大可以唔送

子爵府

回覆樓主:

你冇損失就話之佢la,比我會掉鬼左佢,費事眼冤!

子爵府

回覆樓主:

係唔係老人家呀?有d好慳老人家係咁
我聽過係好有錢但送d過曬期既朱古力比人

公爵府

+4熱血勳章

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

樓主知唔知咩叫做百家被
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

男爵府

回覆樓主

如果有朋友群,一定要share photos 及多謝他貼心送每款一個試味!可能其他三個在朋友圈share 左、要跟月餅尋親記!中秋節要團圓呀!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

rainbow2016 發表於 18-9-26 10:13
回覆 tester5 的帖子

佢哋最少有6個單位收租架! 自己住三層屋,有大花園。我系著普通人家。 雖然吾系期望 ...

都唔算食剩既,都係中秋前送比你,不過不合送禮的禮儀。通常都係一整盒送人。所以,咪話抵佢發達囉
不過,我最離譜係收過過年禮盒,係上年過期貨,又係幾有錢既親戚。可想而知送既人幾咁有心呢?
呢d,我覺得我開聲話佢都覺得自己失禮,收心底算,以後關係,客客氣氣就算,唔會太親密。

子爵府

lemontree 發表於 18-9-26 10:31
如果有朋友群,一定要share photos 及多謝他貼心送每款一個試味!可能其他三個在朋友圈share 左、要跟月餅 ...

男爵府

哈利媽 發表於 18-9-26 10:14
死啦.... 原來大家咁介意呀, 我今年都係咁樣送比我表姐喎, 因為問咗佢幾次想食要月餅, 佢款款都 ...

最好事先講明會咁做,
我同家姐都會咁, 不過之前會同佢講左咁樣俾佢.

首頁
12345...9

尾頁

跳至