人生中收到最cheap既月餅

rainbow2016
|
話說中秋節當晚有一位好有錢既親戚打電話來,話想送月餅比我。有人送禮當然開心,我仲諗緊送番咩比佢哋。
第二日佢哋一見到我就立即遞盒月餅比我。晚上,我就打開盒月餅。我當堂嚇親。真系好想爆粗。原來4個月餅來自3個吾同牌子。大佬啊~你哋食剩先比人,有彩x酒樓,大x老餅,鉅x月餅。
我如果送禮都系送d好野比人,自己通常食普通個d. 唉…我自問成日幫佢哋(電腦上問題),從來無想過回報。
但吾好當我垃圾站,將吾要既野比人。
系米我太偏激? 唉…
JD930    發表於 18-9-27 13:55
me920
|
向好個方面諗, 你可以一次過試唔同口味~
唔好嬲豬啦~~
JD930    發表於 18-9-27 13:55
esmehouse    發表於 18-9-26 12:33
catcatcat549
|
rainbow2016 發表於 18-9-26 09:32
話說中秋節當晚有一位好有錢既親戚打電話來,話想送月餅比我。有人送禮當然開心,我仲諗緊送番咩比佢哋。
...

可能佢想你試多D唔同嘅口味呢
|
...

咁肉酸嘅!即使唔捨得送貴,都唔好一樣一個送食剩嘅比人啦
vincielau
|
可能無咗個盒載住D月餅,感覺無咁厭惡。
因為一打開個盒情感反差實在太大。
|
catcatcat549 發表於 18-9-26 09:37

你真係正面思想
luckybaby2011
|
...

又真係幾核突、其實當日先送、唔係一早約左都感覺麻麻
tester5
|
...
個重點係「好有錢」,佢就係做得到咁才會咁有錢呢~真係望塵莫及~
你學唔學到呀?學到就都可以咁有錢
Jane1983
|
你親戚真係做得好核突,邊有咁樣送禮比人ga
wcpcelia    發表於 18-9-26 11:05
lojo11
|
可能佢出於好意,打亂幾盒送比人,唔一定係食淨
Kuri
|
tester5 發表於 18-9-26 09:46
個重點係「好有錢」,佢就係做得到咁才會咁有錢呢~真係望塵莫及~
你學唔學到呀?學到就都可以咁 ...
你講嘢好似我老公
MKma
|
你個親戚咁送禮法,唔送好過送啦!真係好cheap!
我都有個舊同學,老公係醫生,家住豪宅。同佢食過幾次飯,次次都爭住碌卡找數,之後夾番錢每次都收多咗我地錢,佢變相唔使出錢咁,一次就當你計錯啫,次次都係咁,之後我地就少咗叫佢了。
wcpcelia    發表於 18-9-26 11:05
333s    發表於 18-9-26 11:01
sinohk33
|
越有錢越孤寒,呢D係常識。
she811
|
MKma 發表於 18-9-26 09:59
你個親戚咁送禮法,唔送好過送啦!真係好cheap!
我都有個舊同學,老公係醫生,家住豪宅。同佢食過幾次飯, ...

呢個堅Cheap
rainbow2016
|
回覆 MKma 的帖子

尼d人真系無朋友做。佔便宜都太明顯吧~
家家公主
|
我份人好衰....我一定會問返有錢親戚...."邊間出既月餅可以由4個唔同品牌放埋一齊? 係咪有意思架?"..睇佢點答........仲要直接打電話問....
333s    發表於 18-9-26 11:02
1928mickey
|
而家知點做未遲
rainbow2016
|
回覆 lojo11 的帖子

我接受吾到哩個理由。><。
worrymama
|
catcatcat549 發表於 18-9-26 09:37

x2
BTW 樓主唔好嬲親自己
cinda72.
|
家家公主 發表於 18-9-26 10:08
我份人好衰....我一定會問返有錢親戚...."邊間出既月餅可以由4個唔同品牌放埋一齊? 係咪有意思架?"..睇佢點 ...

不過比著我,唔出聲,有d野,心照算啦
家家公主    發表於 18-9-26 10:17