自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

子爵府

rainbow2016 發表於 18-9-26 13:55
回覆 Janicefin 的帖子

終於有人留意我講既牌子。>
其實又唔使唔開心。
咪當睇清佢為人。

禁止訪問

男爵府

回覆 770217 的帖子

說來慚愧,當我見到盒月餅,我完全無心思回禮佢。。。。。。。你有冇提議?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

rainbow2016 發表於 18-9-26 14:12

說來慚愧,當我見到盒月餅,我完全無心思回禮佢。。。。。。。你有冇提議? ...

香蕉,幾隻來自唔係同一梳嘅蕉夾埋比佢

JD930    發表於 18-9-27 13:56

大宅

回覆樓主:

樓主吾好嬲。 送一盒莊滿黑色好硬的零角,應節麻,只係中秋呢段時間致買到。

伯爵府

rainbow2016 發表於 18-9-26 14:08
回覆 choco_soup 的帖子

多謝你提醒。所以我問大家我思想是否太偏激。從環保既角度佢做得無錯。但我只系c9 ...

我屋企有年都係咁送俾親戚 2美心 1 奇華 1半島
送之前都有同親戚講過, 佢地都唔介意, 仲話好 可以食唔同口味,仲叫下年最好咁送

我自己就冇所謂, 收到唔同月餅仲開心 咩牌子都都冇問題, 當然放過落雪櫃就唔好啦

JD930    發表於 18-9-27 13:56
wcpcelia    發表於 18-9-26 15:14

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

哈哈,望好既方面睇 ...自己知道佢系咩人就得喇

男爵府

好老士

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

rainbow2016 發表於 18-9-26 14:12

說來慚愧,當我見到盒月餅,我完全無心思回禮佢。。。。。。。你有冇提議? ...

拍照放上社交網站
題名為「彩鉅老餅」
公開徵求回禮的提議

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

rainbow2016 發表於 18-9-26 10:38
回覆 selinako^^ 的帖子

我明你既感受。佢哋以為自己做好心,但其實系當人系垃圾站。可能年代吾一樣,思想 ...
如果佢係好慳既, 我都唔怪佢, 仲會幫99啃晒佢
當孝義又好, 當順下佢老人家意都好

但唔係, 唔好食既 比晒我地, 好食既留比大姑9 同大伯
佢地攞左先, 跟著先到我地
個個星期返去食飯, 姑9老公爆響口話99買 D 橙好甜, D乜乜乜好食......
我地從有未見過, 甚至未食過

爛, 酸, 就快過期 就有我地份
明知C6有胃痛, 個胃唔好, 一樣比幾個酸橙佢

圍村人, 長子就係德高望重, 所以要尊重
個姑9有病, 求佢老公唔好待薄佢, 所以要討好佢

C6呢...大伯唔係香港咁多年, 有乜事都搵C6搞掂佢
咁多年, 直至宜家 C6 一半人工比99 (C6 買車果陣先同我講)
大伯係美國咁多年都冇拎錢返黎

水晶宮

回覆樓主

唔送好過送

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

rainbow2016 發表於 18-9-26 09:32
話說中秋節當晚有一位好有錢既親戚打電話來,話想送月餅比我。有人送禮當然開心,我仲諗緊送番咩比佢哋。
...

吓………………
佢平時係咩為人,你應該大概都知
我結婚收到一封人情,入面係五張一百蚊嘅禮券,有吉之島、惠康、百佳、永安……
又唔嬲,不過佢係窮嘅

JD930    發表於 18-9-27 13:57
不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

2024勳章

me920 發表於 18-9-26 09:37
向好個方面諗, 你可以一次過試唔同口味~
唔好嬲豬啦~~

忍唔住, 笑左

侯爵府

回覆樓主:

我會講明有月餅多左, 要唔要

珍珠宮

真係好cheap
不如唔好送

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

中秋前二日 , 樓下 c9 比咗二個迷你月餅我 , 話有機 ga , 每個粉紅色盒獨立包裝 , 無牌子 , 內面有膠袋包住 印住 手制 , 返屋企切開 , 即時聞到異味 , 皮好厚包住中間一舊黑色的東西 , 睇唔出係咩 (亞女話似狗糧味) , 終於掉咗 , 第二日比返淨低果個佢 , 話食唔晒 , 有人送咗二盒黎

珍珠宮

simple430 發表於 18-9-26 15:40
中秋前二日 , 樓下 c9 比咗二個迷你月餅我 , 話有機 ga , 每個粉紅色盒獨立包裝 , 無牌子 , 內面有膠袋包住 ...

會不會真係比狗仔食

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

milau 發表於 18-9-26 15:42
會不會真係比狗仔食

佢無養狗 , 比返佢果陣 , 佢老公話 “食埋佢啊 , 一啖都食完啊” , 即係人食既

公爵府

2024年龍年勳章

good_pig 發表於 18-9-26 14:14
香蕉,幾隻來自唔係同一梳嘅蕉夾埋比佢

伯爵府

愈有錢愈孤寒。
我有對在美國住的有錢朋友,回港渡假,約見面時,話有個手袋俾我,我心想起碼係MK袋呱?
見到面,我請佢地食咗二千蚊飯,
臨走,佢老婆拎咗個一睇就知假的LV袋仔,話
"我在女人街買,求其買"
回家時我掉咗去樓下的回收箱

首頁
45678...9

尾頁

跳至