自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

一出來,我同呀囝遲來,佢已擺晒iPad 同資料係枱,一坐低就黎料,叫我買什麼基金比小朋友,我話已買了,咁又話基金嘅野買多份無問題,都係儲錢。我話無咁多錢去買基金儲錢,佢立刻話你好唔掂咩?咁唔好做ftm 出來做噃野啦。我話咁又唔得喎, 之後都係bla bla bla...總知你唔幫佢買就係你好唔掂。我已講佐無多餘錢買,重想點!做保險從業員可否放過我地已表明唔買無錢的c9 呀。

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

保險是有用的

子爵府

回覆樓主:

小心你唔買就叫你做佢下線 可能轉軟功

子爵府

回覆樓主:

買基金係唔會同保險公司買!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

直接講此行為好反感,食飯ok唔好sale野,睇下佢仲約唔約你。

男爵府

2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Rjeuxxx 發表於 18-9-26 09:39
一出來,我同呀囝遲來,佢已擺晒iPad 同資料係枱,一坐低就黎料,叫我買什麼基金比小朋友,我話已買了,咁 ...

我一見到咁即走啦

男爵府

ada0707 發表於 18-9-26 09:40
保險是有用的

係有用,但我已買了,唔通全部錢放晒落保險基金到咩,已講佐已買,無多餘錢再買。

侯爵府

Rjeuxxx 發表於 18-9-26 10:59
係有用,但我已買了,唔通全部錢放晒落保險基金到咩,已講佐已買,無多餘錢再買。
...

同佢講、再講就立即走、簡單浪費時間
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

琥珀宮

回覆樓主:

老實,咁耐無見,無啦啦搵返,唔係sell你嘢先出奇

伯爵府

唉,最無癮就係呢d, 無事不登三寶殿

大宅

話同左親友買,唔需要再買,亦無流動資金買, 如果佢無再約你食飯,咁已經唔需要再交往了

大宅

2018復活節勳章

反感。
奉旨要幫佢買咁,話唔買就串你好唔掂咩,想買都唔搵佢買。

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

一出來,我同呀囝遲來,佢已擺晒iPad 同資料係枱,一坐低就黎料,叫我買什麼基金比小朋友,我話已買了,咁 ...

我如果一見到即走

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我會盡快走,扮電話响有急事,byebye

男爵府

其實佢咁白表明sell野,你都可以好白咁話唔要,然後離開,除非佢唔再sell基金呢個話題,咁先坐底同佢傾其他話題,如果唔係,點繼續傾落去?!

珍珠宮

好討厭
約人出來聚,原來兜生意!兜唔成仲比説話人聽
唔撥資金買基金,唔等於生活財赤,更唔等於唔可以做全職媽媽!
佢似好唔掂多啲喎!

有一次,我被騙出來罰坐三小時有多。那天發現入局之後,我由很失望,變成很累,接著非常疲累,回家後被累得作病⋯⋯
我明白生活,每個人都不容易。但是,可否「取之有道」?

其實,唔係真心約朋友聚會閒聊,卻只為了推保險丶傳銷⋯⋯請在邀請朋友之前說明來意,若朋友當中有興趣的,就出來,否則唔好浪費別人的時間,也不要令別人這樣疲累!

jpwy    發表於 18-9-26 20:38

珍珠宮

舊同事?88 la

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

明曬。有啲好耐冇搵你,一揾你就轉咗傳銷或者係保險
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

首頁

尾頁

跳至