自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

flowertree 發表於 18-9-26 12:54
佢立刻話你好唔掂咩?—> 反問她,你好唔掂?C9也sell?....

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

我會盡快走,呢d朋友唔來往都無損失

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Rjeuxxx 發表於 18-9-26 09:39
一出來,我同呀囝遲來,佢已擺晒iPad 同資料係枱,一坐低就黎料,叫我買什麼基金比小朋友,我話已買了,咁 ...
但凡幾年唔見..................,都唔使.................

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我會問佢儲咁多錢黎做咩?如果話比個仔讀書或自己退休,我會話儲錢投資係老公負責,吾駛我理。

水晶宮

「係呀!我應該出嚟做嘢然後成份人工買哂你啲嘢,你就食我份傭金最啱數呀呵?簡單啲即係我養埋你最好喇一定!」
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

好耐無見既朋友突然約出來,預左sell保險/ 傳教或傳銷/借錢。

大宅

回覆樓主:

我隔離部門同事做咗保險都約我食飯,但自己舊同事反而唔约。

男爵府

Rjeuxxx 發表於 18-9-26 10:59
係有用,但我已買了,唔通全部錢放晒落保險基金到咩,已講佐已買,無多餘錢再買。
...

有大把多餘錢,又唔一定要買。
要買,亦唔一定要幫襯佢。

唔買,就串人話人唔掂,手法下流,可以以後唔見。

大宅

新秦先生 發表於 18-9-26 12:59
我點都會有辦法呃埋佢呢餐飯食然後先鬆人.

我之前試過啦!
多年舊同學約我出嚟sell保險
仲要約我去高級嘅日本餐廳!!
結果佢話冇錢、陪她落去撳錢都話冇!!頂
結果連返錢都蝕埋!
以後都唔會再聯絡!

大宅

Cara2006 發表於 18-9-26 18:13
有大把多餘錢,又唔一定要買。
要買,亦唔一定要幫襯佢。

手法下流!yes!!!

水晶宮

回覆樓主:

我會數佢一輪,叫她早抖。

水晶宮

bmuimami 發表於 18-9-26 18:01
「係呀!我應該出嚟做嘢然後成份人工買哂你啲嘢,你就食我份傭金最啱數呀呵?簡單啲即係我養埋你最好喇一定 ...

講得出口,應該咁講!

珍珠宮

回覆樓主:

最憎係果d一開波咒你失業,病,好似迫你買咁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

Rjeuxxx 發表於 18-9-26 09:39
一出來,我同呀囝遲來,佢已擺晒iPad 同資料係枱,一坐低就黎料,叫我買什麼基金比小朋友,我話已買了,咁 ...

咁佢想sell多個客都理解既,不過唔好意思,我會直接講:我真係好唔惦,你有冇錢借比我?我冇理由為左買你份保單唔做FTM咁傻掛?我應承你都唔好信啦。

男爵府

做保險d人係禁的行為,sale你買嘢的時候乜都話得,虛寒問暖,過時過節就送d禮物比你,但如果你已經買哂所有可sale的嘢又供了十年八載唔會斷保時,個保險經紀就潛哂水,你有事要揾佢claim單時就求其約你去某某地鐵站交收保單係禁多,仲要claim數的時候就話什麼什麼不包,上次上哂新聞,好現實嫁,尤其個間什麼上市保險公司,每年都搞什麼嘉年華,

無可否認保險係幫到人,但呢d經營手法就令人討厭.

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我中左幾次伏
試過約出黎死lur我參加偽人生課程, 又試過sell保險同mpf, 又試過傳銷
攪到而家d耐冇見既朋友, 舊同學, 舊同事搵我食飯, 我都有d怕

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

約之前冇提過?如早知一定唔出!

用戶要求終止服務

回覆樓主:

由我畢業開始,隔段時間就會有舊同學老啦啦約我出黎,九成sell保險

我依家的藉口,一律我c6個阿叔做保險,所以全都已同親人買晒

以上sell精油sell乜都岩用

侯爵府

flowertree 發表於 18-9-26 19:00
我之前試過啦!
多年舊同學約我出嚟sell保險
仲要約我去高級嘅日本餐廳!!

嘩、好cheap !!!
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

侯爵府

南丁媽咪 發表於 18-9-26 19:54
由我畢業開始,隔段時間就會有舊同學老啦啦約我出黎,九成sell保險

我依家的藉口,一律我c6個阿叔做保險, ...

至衰有個係去學野識d 妹妹仔、跟著話同佢地睇下d mpf ,點知原來係sell保險基金!
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

首頁

尾頁

跳至