自由講場

跳至

首頁
45678...13

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

yui1625 發表於 18-9-26 14:13
呢句野其實黎自D賣倫敦金個D MK仔MK妹
佢地好鍾意一搵到水魚入錢, 就會係GROUP講「精神! 爆數!」
所以亦 ...
你哋好勁~咁多典故

學到嘢, BK萬歲

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

miriam 發表於 18-9-26 14:06
我就黎梗死

一路食飯一路睇, 真係頂唔順
加油!

其實,FF可以點用呢?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

tansyneko 發表於 18-9-26 14:17

我都無去,但我鍾意去百度同睇大6綜藝電影嗰d,有哂你上 ...
有時間我訓下好過, 忙到就黎大腦栓塞..............入土為安

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

版主

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

miriam 發表於 18-9-26 10:53
真係要集百家之大成, 好彩識睇少少, 否則同我囡溝通唔到

以下純為教學用途, 千萬唔好係 bk 用丫

比個讚你

男爵府

tester5 發表於 18-9-26 14:23
加油!

其實,FF可以點用呢?

答嗲先:

例:

你「老公今晚六合彩有8千萬呀, 中左可以買XXXXXXXX」
C6「你唔好FF啦」

你「嘩彭于晏好靚仔呀, 做佢條女就正喇」
同事「你唔好FF啦」

tester5    發表於 18-9-26 14:34

水晶宮

tester5 發表於 18-9-26 14:23
加油!

其實,FF可以點用呢?

例如我鍾意BTS, 想泰泰做我男友,我仔叫我dont ff too much

我就答: ff下都得啩

水晶宮

回覆樓主:

引申小小

仲有派狗糧=情侶放閃

比單身狗睇到=吃狗糧

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

有好多我係後生仔傾下計認識架

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

suetchingBB 發表於 18-9-26 14:27
比個讚你
再唔學好快會 "接收不良, 溝通不行"

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

翡翠宮

miffyumiffy 發表於 18-9-26 14:28
例如我鍾意BTS, 想泰泰做我男友,我仔叫我dont ff too much

我就答: ff下都得啩
明晒
FF有理喎V咁靚仔

大宅

王國長老

sasa0208 發表於 18-9-26 14:35
我老喇...................

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

miriam 發表於 18-9-26 14:36
我老喇...................

有集係請左3個中學生上去,連班大學生都有d唔識呀,世界變得太快咋

珍珠宮

中二病 點解?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有用呀, 謝謝分享

王國長老

sasa0208 發表於 18-9-26 14:42
有集係請左3個中學生上去,連班大學生都有d唔識呀,世界變得太快咋
有片有真相

翡翠宮

sasa0208 發表於 18-9-26 14:35

我都係睇「後生仔傾下計」學識A0,A1....

珍珠宮

2024年龍年勳章

sasa0208 發表於 18-9-26 14:42
啊~你講緊TBB個節目<後生仔傾下計>, 我以為你係埋後生仔傾計時學識

象牙宮

miriam 發表於 18-9-26 14:44
有片有真相

自己去mytv濕爬重溫

象牙宮

BK2002 發表於 18-9-26 14:44
啊~你講緊TBB個節目, 我以為你係埋後生仔傾計時學識

就算同大學生傾計,我諗都學唔得幾多

首頁
45678...13

尾頁

跳至