琴晚中頭獎

小小1117
|

我發覺有D人系未心理變態的,琴晚同個女系出邊食完飯之後行番屋企,點知行行下突然頭上有水潑落黎,搞到我和女兒身上頭上都有水迹,仔細一望是咖啡色既,當然心頭一緊,以爲系屎水,聞一聞,唔系臭味,當時又聞唔出系咩味,唔知系未應該講是不幸中的幸運,唔系屎水,唔系鏹水,但都好肉酸呀,衣服上一哒哒,手上又有,我啦啦聲用紙巾抹幹淨,因爲當時女兒個肚有D唔舒服,話要去廁所,我就心急,向樓上鬧左幾句,就拖住個女快點番去,後來番到屋企就馬上換衫,拿起來繼續聞一下,就聞到有D肉的味道,應該是送汁之類的,好嬲好嬲呀,D人做乜甘變態,倒D唔知系乜東東的東西落街,好無功德心,好賤格,我而家系度谂當時系未唔應該甘順攤,要報警處理呢。真系越谂越嬲!!!
kwclau
|
你試過大年初一,着靚靚,一出門口就比樓上兜頭淋未吖?好彩無味,應該係水來。我無嬲,只係返去換吓衫啫。唔好比啲無謂人影響心情。
大陸人好興咩都掉或倒落街,而家將文化帶來南邊,包容吓囉

crystal媽咪
|

我哋啲常人係諗唔到佢哋咩心態
HoshiSora
|
小小1117 發表於 18-9-26 11:39
我發覺有D人系未心理變態的,琴晚同個女系出邊食完飯之後行番屋企,點知行行下突然頭上有水潑落黎,搞到我 ...

以前我樓上工人姐姐,好習慣將餸菜由廚房窗倒落街!我成日聽到,有時係固體,有時係液體
我聽管理員說,三樓平台住戶有投訴!
小小1117
|
HoshiSora 發表於 18-9-26 12:13
以前我樓上工人姐姐,好習慣將餸菜由廚房窗倒落街!我成日聽到,有時係固體,有時係液體
我聽管理員 ...
呢D人真系好賤格,搞到我地兩母女件衫前前後後都有一哒哒咖啡色的迹,我仲好中意琴晚著果件衫呀,陰公,搞到要又搓又泡又浸又洗。
wcpcelia    發表於 18-9-26 16:19
my005
|

呢d人真係好無公德心,咁缺德,又唔諗下佢自己都係住嗰度,搞到d地方污穢晒,又會整到人,佢有無良心。
parrot1208
|
衰到無朋友, 下次佢落街會踩狗狗金!
華華子
|
kwclau 發表於 18-9-26 11:59
你試過大年初一,着靚靚,一出門口就比樓上兜頭淋未吖?好彩無味,應該係水來。我無嬲,只係返去換吓衫啫。 ...

甘搞笑? 香港人唔會將D餸汁或者垃圾掉落街?

可能你太年輕了.....我好多個十年前住係樓上的香港人最鍾意將用過既M巾, 煙頭等垃圾掉落街, 試過D煙頭未熄晒, 掉左黎樓下屋企個窗台, 最後要報警同埋要call管理處上來~~~
tansyneko
|

小小1117
|
鬼唔望佢踩狗黃金之余,最主要既系中番佢潑落街的那種“頭獎”,等佢試下系咩滋味!
HoshiSora
|
小小1117 發表於 18-9-26 12:16
呢D人真系好賤格,搞到我地兩母女件衫前前後後都有一哒哒咖啡色的迹,我仲好中意琴晚著果件衫呀,陰公,搞 ...

係好自私好冇公德心!自己唔要的東西,掉落街自己冇眼睇!但別人要承受他的後果⋯⋯!
小小1117
|
華華子 發表於 18-9-26 12:28
甘搞笑? 香港人唔會將D餸汁或者垃圾掉落街?

可能你太年輕了.....我好多個十年前住係樓上的香港人最鍾意 ...
系呀,我都覺得邊度人都有好有壞,唔理佢系咩地區既人都好,但做得出呢種事既就系衰人,因爲呢種人無同理心,更無功德人,做事唔顧後果,唔理人死活。
Poyau
|
缺德
Poyau
|
HoshiSora 發表於 18-9-26 12:13
我聽管理員 ...

有無報警?
肥豹
|

goldpiglet
|
樓主,邊區發生?可以備案
精神病患者越來越多,以後兜路走
HoshiSora
|
Poyau 發表於 18-9-26 13:00
有無報警?

我冇啊⋯⋯,住三樓廚房窗外就是平台的住戶就向保安投訴

三樓住戶好苦⋯⋯日日都天降嗎哪!
小小1117
|
goldpiglet 發表於 18-9-26 15:12
樓主,邊區發生?可以備案
精神病患者越來越多,以後兜路走
深水埗青山道個邊
guhelen
|
嗯,我屋企樓上都試過幾次扔未熄煙頭樓,我老公即call 管理處
Poyau
|
HoshiSora 發表於 18-9-26 15:42
我冇啊⋯⋯,住三樓廚房窗外就是平台的住戶就向保安投訴。

三樓住戶好苦⋯⋯日日都天降嗎 ...

知邊戶 三樓可考慮報警