求救:USB冇左幾個folder 點算

pypy405
|
兩3個月冇開 點知琴日一開發現小左好多folder 點算呀

appledai
|
pypy405
|
appledai 發表於 18-9-26 14:30
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.683f2e8dyyL5UU&id=549209454615&_u=q1nmhfe3c5a

可靠?
appledai
|
pypy405 發表於 18-9-26 14:38
可靠?

遠程控制,不成功會退錢,你不會有什麼損失。或者拿去香港的電腦城,收費一般不平。

TinyTomato
|
appledai
|
TinyTomato 發表於 18-9-26 14:52
比唔到信心人 .....

那就在香港修好了

TinyTomato
|
你有用過?!

點遠程控制 ?! 用 Remote Desktop ?! VNC ?!
appledai 發表於 18-9-26 14:45
遠程控制,不成功會退錢,你不會有什麼損失。或者拿去香港的電腦城,收費一般不平。

...

洋洋
|
pypy405 發表於 18-9-26 14:29
兩3個月冇開 點知琴日一開發現小左好多folder 點算呀

冇開幾耐都唔會唔見file 格,會唔會只select 咗某格式file? 或者save 咗响第度咋?
pypy405
|
洋洋 發表於 18-9-26 15:04
冇開幾耐都唔會唔見file 格,會唔會只select 咗某格式file? 或者save 咗响第度咋?
...

冇開兩3個月左右 吾會架 一向手指好多個folder 架 琴日一開 想搵既野冇左
spikenard
|
appledai 發表於 18-9-26 14:30
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.683f2e8dyyL5UU&id=549209454615&_u=q1nmhfe3c5a

好強的服務
appledai
|
TinyTomato 發表於 18-9-26 14:54
你有用過?!

點遠程控制 ?! 用 Remote Desktop ?! VNC ?!

我有用過,他們給你個軟件,裝了以後有個密碼,給他們,他們就可以遠程操作你的電腦。我不是打手,覺得不安全就在香港弄好了。

Poyau
|
試吓用另一部機開
playful
|
係咪中左毒,所以稅動幫你隱藏左呀
Amy1974
|
回覆 pypy405 的帖子

通常 USB 手指 係用嚟臨時存放轉移嘅資料,就算整番好,都唔好用嚟存放資料。

存放資料 最好都係用 有雙重保險嘅 雙硬盤 NAS,再加上雲存儲。
pypy405
|
Poyau 發表於 18-9-26 18:16
試吓用另一部機開

試過 吾得
pypy405
|
playful 發表於 18-9-26 18:20
係咪中左毒,所以稅動幫你隱藏左呀

吾知wor
pypy405
|
appledai 發表於 18-9-26 16:37
我有用過,他們給你個軟件,裝了以後有個密碼,給他們,他們就可以遠程操作你的電腦。我不是打手,覺得不 ...

Poyau
|
pypy405 發表於 18-9-26 21:22
試過 吾得

希望有高人有辦法
leungszeon
|
1. 檔案是否設置了隱藏屬性?
2. USB有冇比人動過,被誤刪?
3. 使用Data Recovery軟件掃一次
4. Search一下你認為唔見左既文件,見過有些人搬左去其他地方都唔記得左
pypy405
|
leungszeon 發表於 18-9-27 11:37
1. 檔案是否設置了隱藏屬性?
2. USB有冇比人動過,被誤刪?
3. 使用Data Recovery軟件掃一次

應該冇比人動過