個女話大個想做Youtuber

chanman2998
|
我個女成日喺iPad睇Youtube,佢有一日同我講話大個咗之後想好似果啲姐姐咁拍片介紹買衫化妝喎,我心諗即係做youtuber ?各位JM點睇,會唔會俾自己小朋友做youtuber?或者其實咁講,youtuber背後要做d咩架?
JD930    發表於 18-9-26 17:15
ms_maybb
|
只會分析俾佢知有咩好,有咩唔好,將來嘅野控制唔到
終極熊貓
|
到時仲興先算
可能三年後已fade out
tester5
|
chanman2998 發表於 18-9-26 15:28
我個女成日喺iPad睇Youtube,佢有一日同我講話大個咗之後想好似果啲姐姐咁拍片介紹買衫化妝喎,我心諗即係 ...

我有叫我仔女試拍放上youtube架,佢地唔采我咋!

唔會唔比,你越唔比佢越想做,答佢:業餘咪玩下囉,你咁既樣,吸納唔到好多人睇架咋~不過我絕對支持你既!拍啦!

做咩?咪日日拍片、剪片、接sponsors 。。。咁囉。
blackberry
|
有人睇至算,我仔拍左幾條就冇拍啦
超級特務
|
我女有拍片教整小手作。
我見有幾十個fans, 全部佢d同學,造馬
manman豬
|
可以一試,但你鼓勵佢先學寫講稿,訓練說話技巧,佢就知道咩事............
表面果幾分鐘片要拍到咁流暢,係要先背熟哂野,要學識寫稿,又要語氣咬字清晰,你同佢玩一陣佢就知道終點都係要讀好書
KK20010609
|
我個女成日喺iPad睇Youtube,佢有一日同我講話大個咗之後想好似果啲姐姐咁拍片介紹買衫化妝喎,我心諗即係 ...

我細細個都想做香港小姐呀!大個自自然然為生活而接受現實,唔洗怕
chanman2998
|
ms_maybb 發表於 18-9-26 15:43
問題我都唔係好清楚,就係咁我先擔心。。。
chanman2998
|
超級特務 發表於 18-9-26 15:54
我女有拍片教整小手作。
我見有幾十個fans, 全部佢d同學,造馬
有時見到佢地啲片都覺得幾尷尬,不過廢事出聲啦
chanman2998
|
KK20010609 發表於 18-9-26 15:56
我細細個都想做香港小姐呀!大個自自然然為生活而接受現實,唔洗怕
網上咩人都有,最怕佢識左啲壞人
Angel_Rose
|
阿女幾多歲?
佢要襯衫叻化妝叻先做到佢想做果款喎
sfuhsg
|
你女幾大?
chanman2998
|
Angel_Rose 發表於 18-9-26 16:25
阿女幾多歲?
佢要襯衫叻化妝叻先做到佢想做果款喎
初中
goat
|
終極熊貓 發表於 18-9-26 15:45
到時仲興先算
可能三年後已fade out
AGREE, 幾年前都仲好興blogger, 而家都唔知仲有冇人睇blog
chanman2998
|
goat 發表於 18-9-26 17:02
AGREE, 幾年前都仲好興blogger, 而家都唔知仲有冇人睇blog
其實又唔係嘅,youtuber呢個字都出現左好耐,啲細嘅又拎佢地黎做榜樣,應該冇咁快末落
無話可說
|
娛樂玩下就得,同佢講無錢搵,可能之後放棄
JD930
|
ms_maybb 發表於 18-9-26 15:43

howmuch
|
做就易, 但想紅就超難.
蘋果木
|

其實人人都可以係Youtuber,所以冇需要緊張,有好多人都一路工作一路做,如果佢真係殺出一條血路,甘係佢本事啦!