第一次政府產檢

winnieypwong
|
尋日攞左証明,用app預約埋政府產檢
今日收到sms,第一次產檢係10月16日,嗰日會係7weeks5 (用app計),請問係咪咁早架?
我以為第一次會係10weeks左右做OSCAR,咁10月16當日要做d咩?會照心跳嗎?如會,咁我仲使唔使私家照閃閃?
kenwi56
|
winnieypwong 發表於 18-9-26 18:27
今日收到sms,第一次產檢係10月16日,嗰日會係7weeks5 (用app計),請問 ...

想問你用咩app預約架?
katysys
|
winnieypwong 發表於 18-9-26 18:27
今日收到sms,第一次產檢係10月16日,嗰日會係7weeks5 (用app計),請問 ...

好似間間醫院唔同
我識人政府第一次係見姑娘
|
kenwi56 發表於 18-9-26 19:10
想問你用咩app預約架?

個app叫預約通
|
katysys 發表於 18-9-26 19:16
好似間間醫院唔同
我識人政府第一次係見姑娘

咁見姑娘有咩做架?
ipcs
|
winnieypwong 發表於 18-9-26 19:51
咁見姑娘有咩做架?

我第一次見姑娘,佢會問下家族病史,第幾胎,如果非第一胎會問下以前生的BB出世是否健康,有無流產/小產過咁。
|
ipcs 發表於 18-9-26 19:55
我第一次見姑娘,佢會問下家族病史,第幾胎,如果非第一胎會問下以前生的BB出世是否健康,有無流產/小產過 ...

Thanks! 即係就咁問下野?
因為我個時間係早上9點幾,如果快既諗住請半日假就算
ipcs
|
winnieypwong 發表於 18-9-26 20:56
...

半日應該夠嘅,如果你公司唔係太遠。
|
ipcs 發表於 18-9-26 20:59
半日應該夠嘅,如果你公司唔係太遠。

唔該哂你呀
haha748494
|
我都系7W第一次產檢,放鬆D,加油吖。
marsh_mallow
|
winnieypwong 發表於 18-9-26 20:56
...

FYR, 我第一次見姑娘約左9:45, 見完再約埋下個期成個流程完成哂, 11點都未夠就走得.
如果係見醫生就要預整整全個上午或全個下午