小天使再次降臨,又驚又喜

秋天的風
|
本身今年3月小天使未攞齊野返左天家,到依2個星期個心成日覺得有啲野,上星期用綠d又見唔到有野,到今日再睇既時候,有條好淺好淺既線,即時再驗多次,都可以見到有2條線,所以係lunch時買左支驗埋幾多週既驗孕捧驗,見到1-2weeks,即時唔敢相信,但同時又開始擔心,怕到大少少週數時(6週)又好似之前咁無聲地離開我,而家又相去醫生度睇下,但係又好怕
上次都係差不多時間發現,去照只可幾見再子宮厚左,醫生話係準備懷孕既情況,要再過多2週先見到,咁而家我究竟去唔去照好呢?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
hohoyin731
|
6-8週先去
FifiYeung_FB
|
秋天的風 發表於 18-9-26 23:25
本身今年3月小天使未攞齊野返左天家,到依2個星期個心成日覺得有啲野,上星期用綠d又見唔到有野,到今日再 ...

恭喜你呀。。。小心身體 。訓多d..我小天使11月離開我。。今年7月番左黎。。以前既野已經過去,放低佢。佢再搵你係因為佢相信你。媽媽你都要相信自己。加油加油。我建議你book私家7週。8週照。。。太早照會令自己擔心因為照唔到d咩。要調整自己心態。因為呢件係開心事。你日日都同佢打氣,bb頭3個月發展係靠自己
麻每吉
|

完全明白心情,上年我小天使走左,今年返黎,今年又係同上年同一個月份,上次小天使8週走,今次我八週打後先第一次產檢,依家16週喇,加油,祝事事順利

秋天的風
|
其實我本身有個大仔,所以當時不容我悲傷咁耐,但係今胎又好似上次咁樣,夜晚訓唔到,或2個鐘就醒一次,隻腳又開始痛,我先會咁想去睇下醫生既意見先。
另外我都諗住去睇下中醫先
hamsterma
|
本身今年3月小天使未攞齊野返左天家,到依2個星期個心成日覺得有啲野,上星期用綠d又見唔到有野,到今日再 ...

遲少少先去吧
我要做媽媽
|
遲小小再去喇,好好休息,恭喜你媽媽
秋天的風
|
多謝大家既鼓勵啊,剛剛去左政府睇門診,個醫生好好即寫紙俾我去醫院排期,但係有一句唔係好啱聽。。。。。話我高齡。。。(emoji)(emoji)
laisausau
|

最好,至少等到支CB有3week+再去睇醫生比較好恭喜
haha748494
|
恭喜晒,到6W先去睇醫生,暫時要多D休息。加油吖。
nic6nic
|
回覆 秋天的風 的帖子

我都高齡, 次次產驗都會聽到哩句, 聽聽下就慣. 加油
falalala
|
多休息
siuball
|
我都係,今年4月小天使9w走左,而家剛剛驗到有左,又驚又喜,吾係好敢睇醫生,好擔心!屋企人都吾敢講(emoji)
秋天的風
|
siuball 發表於 18-10-1 10:23
我都係,今年4月小天使9w走左,而家剛剛驗到有左,又驚又喜,吾係好敢睇醫生,好擔心!屋企人都吾敢講(emoj ...

查來我都想睇埋婦科先話俾老公聽,但係我媽媽又靜靜咁講俾我老公聽,老公又開籠雀咁話俾爸爸知,唉
雖然開心事,但係又想確定晒先
JD930
|

HappyBlueberrie
|
恭喜你呀~失而復得嘅感覺真係好開❤祝你一切順利! 希望我同我的小天使都可以早日重逢!
JM要心情放鬆,8週左右照啦,一定會有好消息!
秋天的風
|
HappyBlueberrie 發表於 18-10-2 22:55
恭喜你呀~失而復得嘅感覺真係好開❤祝你一切順利! 希望我同我的小天使都可以早日重逢!
JM要心情放鬆,8週 ...

你既小天使都會好快咁返黎痴實你架
今日同老公都忍唔住去照左,結果當然係未照到,只係見子宮膜厚左,要遲啲再照過,醫生話可能得4-5週
HappyBlueberrie
|
秋天的風 發表於 18-10-2 22:59
你既小天使都會好快咁返黎痴實你架
今日同老公都忍唔住去照左,結果當然係未照到,只係見子宮膜厚左,要遲 ...

多謝你呀!
唔洗緊張呀,保持心情愉快好重要架,祝bb痴實你!