坐月可以開冷氣嗎?

luv_miyuko
|
好熱,出汗,又唔吹得風扇,應否開冷氣?
ipcs
|
luv_miyuko 發表於 18-9-27 03:09

可以,最好穿長袖衫褲,唔好吹到正。
我要做媽媽
|
我坐月啱好夏天,唔開冷氣我覺得我會癲
hamsterma
|

可以呀,我都吹,唔吹頂唔緊
pycc8899
|
可以呀, 生完呀女時就係6月, 日日開足24小時~~
ChanChanAgnes
|

喺醫院去健康院都有冷氣,風唔好吹正個頭就得啦!另外家有bb更加要長開冷氣,bb體溫高好易訓倒一身汙,冷氣衡溫最重要。
freshrose
|
我六月尾生, 開足24 小時, 不過我有著長袖衫褲
sandylly
|
我成個9月都坐月,日日開冷氣,中間熄2-3個鐘,太熱頂唔順,我照著短袖添!起床果下用披肩/外套套下,唔好攝親就得~同埋我個女都涼慣冷氣,試過熄長咗時間,佢熱得滯都擰嚟擰去,開返就訓得好好
珍惜眼前
|
而家坐緊照開,短衫+短褲,只要唔好冷親病親得,唔開冷氣而家天氣都標汗,漂晒汗我覺得會攝親,多過開冷氣凍親...
邱優
|
我五月生長開冷氣,我個陪月話寧願開冷氣都唔好吹風扇。
sochu1209
|
我日頭熄冷氣開風扇,太熱頂唔住,又唔想開足24小時冷氣
sochu1209
|
邱優 發表於 18-9-27 12:11
我五月生長開冷氣,我個陪月話寧願開冷氣都唔好吹風扇。

死啦,我日頭唔開冷氣開風扇,我有吹下風扇=_=不過我有着長衫長褲
RubyYu07
|
可以吖。唔好對住個風口位吹就得
RubyYu07
|
sochu1209 發表於 18-9-27 12:38
死啦,我日頭唔開冷氣開風扇,我有吹下風扇=_=不過我有着長衫長褲

就係話唔好吹到個頭!
floflofloching
|
sochu1209 發表於 18-9-27 12:37
我日頭熄冷氣開風扇,太熱頂唔住,又唔想開足24小時冷氣

好似吾好吹風扇.....
pigpiglamlam
|
冷氣有咩問題,醫院都有啦,我5月生都開
luv_miyuko
|
唔該晒大家
haha748494
|
可以吖,系醫院都有開冷氣吖。
Hermesianne
|
可以,但記得著長褲同唔好吹正。
好靈架!我有一下唔記得左企正風口吹住頭頂,
大約十秒左右咋嘛,唔夠一個鐘即刻頭痛!果晚我要拎捽肚果支薑膏黎捽勻精先冇再痛。