大家嘅洗衣機有水溫設定嗎?

|
我部洗衣機一開就設定喺60度,唔想60度要自己調校水溫,其實我就唔介意熱水洗衫,問題係有啲衫遇熱會縮水!但個工人教極都冇心裝載!

好奇大家一般用咩水溫洗衫?
crystal媽咪
|
我部機冇得水溫設定
YY1101
|
有得較温度
希爾達
|
20020116 發表於 18-9-27 08:29
我部洗衣機一開就設定喺60度,唔想60度要自己調校水溫,其實我就唔介意熱水洗衫,問題係有啲衫遇熱會縮水! ...

有水温比你㨂架!我不用啫
wcpcelia    發表於 18-9-27 11:07
c.vieri
|
有30、40、60同90度

買機時sales教㨂定30度就得
|
YY1101 發表於 18-9-27 08:47
有得較温度

我知部機有得校水溫,係個工人教極都唔聽啫!機有得校、工人冇得教!
gracelam
|
我部洗衣機一開就設定喺60度,唔想60度要自己調校水溫,其實我就唔介意熱水洗衫,問題係有啲衫遇熱會縮水! ...

我部有得揀水温, 但冇設定。

你部洗衣機可能之前預設左60度, 睇下menu點樣reset個水温預設。
ch_mama
|

我部金章有幾個溫度選擇,30,40,60,90。
另外仲有凍水
ARabbit
|
我部都係設定了60度
每次洗衫要較返凍水
但我洗毛巾床單會用60度

你要教多幾次你工人喇
ch_mama
|

除左洗床單會set 60度,其他衣物會凍水洗。好少用到90度同40度
激烈的海狗
|

我愛芝麻卷
|
無得各自設定,機本身嘅setting係 快洗30分鐘40度,但係我又想用凍水洗, 咁就冇得校
vincielau
|
有得揀水溫,我次次定30度。
ch_mama
|
我反而想知洗衣機有90度set嘅jm.大部份有無用到?同埋咁高溫多數洗咩會用到?
|
ch_mama 發表於 18-9-27 08:57
我反而想知洗衣機有90度set嘅jm.大部份有無用到?同埋咁高溫多數洗咩會用到?
...

我試過比啲梳打粉熱水空機洗下部機
kck811
|
正常洗水模式已經設定了40度水溫 , 60/90 要較另一個洗水模式!
beehoneybee
|
0、30、40、50、60,洗毛巾床品用60,纖維質地用0。
cakii
|

EstrellaDamm
|

師傅教一般按凍水15度按鈕+日常一小時模式洗。
losttoa
|
有,但永遠用凍水