高錦安醫生產檢順產好嗎?

ACandy310
|
剛剛懷孕。新手。請俾啲意見🙏🏻
hmjanuaryc
|
ACandy310 發表於 18-9-27 08:58

暫時我睇過兩次
第一次睇時覺得佢好快手睇完,不過可能因為只有4wk,所以只係睇下位置/胎囊,3點到但醫生出咗去接生,叫我5點半返,最後7點先有得睇,睇咗5分鐘⋯
第二次去照閃閃,今次講多左野同開聲比我聽心跳,都聽咗幾耐,感覺上Ok既
如果搵佢產檢最好約朝早,唔使等咁耐。
順產手勢我唔清楚,不過諗緊會搵佢開刀
yimanyip
|
hmjanuaryc 發表於 18-9-27 15:35
暫時我睇過兩次
第一次睇時覺得佢好快手睇完,不過可能因為只有4wk,所以只係睇下位置/胎囊,3點到但醫生 ...

請問產驗收幾錢?
hmjanuaryc
|
yimanyip 發表於 18-9-27 15:37
請問產驗收幾錢?

產檢$980,但好似10月會加價到$1080
我下次都係10月中先去,做nifty pro $2800 + 產檢費,T21 好似$6800,我無問包唔包產檢費,因為太貴即刻唔諗
ACandy310
|
回覆 hmjanuaryc 的帖子

我都預咗下個月産檢,護士叫我去都佢地個邊就同佢講想係邊到生。佢個時先會同我講醫院價錢。Mud咁快就要決定架咩?
babymm33
|
hmjanuaryc 發表於 18-9-27 15:51
產檢$980,但好似10月會加價到$1080
我下次都係10月中先去,做nifty pro $2800 + 產檢費,T21 好似$6800, ...

同問。我都系搵佢nifty pro。應該要加產檢費呀?另外2位醫生免診金呀
soha2018
|
我睇高醫生覺得佢幾好,唔係次次都多野可以講,不過你問佢佢都會答,到某周數需要做咩或講咩佢就會做同講...

DAYPOPO
|
我上個月搵高醫生開刀生仔,佢手勢好好,人好好
ACandy310
|
回覆 DAYPOPO 的帖子

咁我都放心啲~
ACandy310
|

係佢叫你開刀?你一早考慮開刀?
dolldollk
|
暫時搵高醫生產檢咗兩次, 睇佢都開心, 都會比信心我, 同埋都有問必答, 但係產檢我淨係睇過佢, 無咩對比, 不過最少近我屋企
改造人
|

資深用家表示very good比佢接生過兩個B,順產。詳情歡迎睇番我d舊post
hmjanuaryc
|
ACandy310 發表於 18-9-27 18:03

我都預咗下個月産檢,護士叫我去都佢地個邊就同佢講想係邊到生。佢個時先會同我講 ...

咁快?護士都無同我提過,我edd 4月,搭住復活節堆紅日,所以諗住10月產檢時問埋佢時間同價錢,如果真係搵佢我就會揀仁安
DAYPOPO
|
ACandy310 發表於 18-9-28 08:51

係佢叫你開刀?你一早考慮開刀?

一早已經決定開刀,我今次係緊急開刀的,高醫生係手術室好細心好溫柔,令我好放心
ACandy310
|
回覆 改造人 的帖子

好吖!thank you for your advice!
ACandy310
|

港島?荃灣?
ACandy310
|

我自己就想順產。。
mwsiipb2
|

由初孕產檢到阿b開刀出世都係高醫生一手包辦, 我深信高醫生係因為專業可靠嘅醫生。
lazmazfamily
|
DAYPOPO 發表於 18-9-28 13:38
一早已經決定開刀,我今次係緊急開刀的,高醫生係手術室好細心好溫柔,令我好放心
...

邊間生?埋單幾$呀?