浸會 book 床位一問 (12月尾預產期)

kinsbb
|
hello 各位, 我 12月尾預產期, 2星期前姑娘俾左form 同booking number 叫我15 Nov 前去落訂, 我見有咁長時間 buffer, 諗住 9 Oct 做多次產檢先去交錢, 請問大家知唔知係咪只要deadline 前交到錢就一定有床位ga la?
Thanks
mikabab3
|
kinsbb 發表於 18-9-27 13:17
hello 各位, 我 12月尾預產期, 2星期前姑娘俾左form 同booking number 叫我15 Nov 前去落訂, 我見有咁長時 ...

我6 Oct deadline 9月中先去落訂佢又無講啲咩喎
soha2018
|
呢d 野都係先到先得吧?不過聽護士講而家少左內地人來港生b , 床位的確冇以前緊張... 但我一攞到booking no 就去比訂了,廢事夜長夢多, 安心攪下其他野
細細細佬
|
hello 各位, 我 12月尾預產期, 2星期前姑娘俾左form 同booking number 叫我15 Nov 前去落訂, 我見有咁長時 ...

我7月中係浸會生完bb,我選擇38週剖腹,我在34週後先交訂金,到我入院時,6人房每日都係3至4人左右。建議不用太早交,因為34週前早產的話,私家醫生唔建議入私院
carson1128
|
細細細佬 發表於 18-9-30 15:44
我7月中係浸會生完bb,我選擇38週剖腹,我在34週後先交訂金,到我入院時,6人房每日都係3至4人左右。建議不 ...

你響浸會生大概幾$呀?住咗幾多日?
hamsterma
|

姑娘講嘅應該唔會有錯嘅
細細細佬
|
carson1128 發表於 18-10-1 23:31
你響浸會生大概幾$呀?住咗幾多日?

$75000,3日4夜,無乜嘢,正常的話個個都係住3日
chiakiiris
|
細細細佬 發表於 18-10-3 15:00
$75000,3日4夜,無乜嘢,正常的話個個都係住3日

想借問一下,響浸會開刀,會唔會包埋入院套裝,內有網褲、產婦衛生巾、床墊等?幾年前我住過佢有包,嚟緊12月尾會入浸會生第2胎,想睇下要唔要預備多d衛生巾
細細細佬
|
chiakiiris 發表於 18-10-3 19:19
想借問一下,響浸會開刀,會唔會包埋入院套裝,內有網褲、產婦衛生巾、床墊等?幾年前我住過佢有包,嚟緊1 ...

全部有包㗎,但衞生巾我自己就帶多一包去,都唔夠,跟住係醫院買多一包

chiakiiris
|
細細細佬 發表於 18-10-3 22:07
全部有包㗎,但衞生巾我自己就帶多一包去,都唔夠,跟住係醫院買多一包

...

明白,唔該曬你
kinsbb
|
多謝咁多位意見,最後老公話費事心掛掛,都係交左$3000 先。