中佐B鏈,如果繼續選擇順產嘅話對BB影響大唔大?

love_bbbabe
|
我見網上話就算打抗生素都係預防7成各位媽媽係咪繼續選擇順產接受抗生素注射?
Teapig
|
love_bbbabe 發表於 18-9-27 18:35
我見網上話就算打抗生素都係預防7成各位媽媽係咪繼續選擇順產接受抗生素注射?
...

我系,生時太快所以打唔切針 bb住深切 但最後都無事跟我地出院
唔洗太擔心
love_bbbabe
|
Teapig 發表於 18-9-27 18:48
我系,生時太快所以打唔切針 bb住深切 但最後都無事跟我地出院
唔洗太擔心
...

請問BB當時係咪都有不適嘅症狀?都要打抗生素?
Teapig
|
love_bbbabe 發表於 18-9-27 19:27

無 只系觀察住
Teapig
|
love_bbbabe 發表於 18-9-27 19:27

不過出院後都俾左個期去抽血驗

最後都咩事都無
birdisfreedom
|
我都中左生時太快針都打唔切,在醫院觀察左3日和左血都無事,bb平安和我一齊出院,依家2個幾月大啦
love_bbbabe
|
Teapig 發表於 18-9-27 19:30
不過出院後都俾左個期去抽血驗

最後都咩事都無

咁就好啦請問係咪都可以繼續喂人奶?
邱優
|
之前睇段新聞話中左b鏈順產好過開刀。。開刀可能受感染機會仲高。
CiCiTang
|
...

我今日都收到電話,話中咗B鏈
CiCiTang
|
Teapig 發表於 18-9-27 18:48
唔洗太擔心
...

會點樣打唔切?生前幾時打?
love_bbbabe
|
邱優 發表於 18-9-27 23:27
之前睇段新聞話中左b鏈順產好過開刀。。開刀可能受感染機會仲高。

開刀唔係唔洗打抗生素嗎?點解感染會變得高佐嘅
love_bbbabe
|
CiCiTang 發表於 18-9-27 23:27
我今日都收到電話,話中咗B鏈

你都打算順產嗎?
pigpiglamlam
|
我第2胎中咗,都係太快出世打唔切針,好感恩佢冇事
dreamboy_man
|
我都中左。生之前打左針。之後乜事都無。人奶食到2歲
EstrellaDamm
|
...

我兩胎都有中,照樣順產,落到產房打抗生素。BB出世後跟我一齊去產後房,完全無問題。兩個小朋友都係食人奶。唔使擔心。
邱優
|
love_bbbabe 發表於 18-9-27 23:48
開刀唔係唔洗打抗生素嗎?點解感染會變得高佐嘅

我都唔知呀⋯⋯段新聞又無講
love_bbbabe
|
dreamboy_man 發表於 18-9-27 23:57
我都中左。生之前打左針。之後乜事都無。人奶食到2歲

係咪支針只需要打媽媽,BB唔洗打?
dreamboy_man
|
love_bbbabe 發表於 18-9-28 10:02
係咪支針只需要打媽媽,BB唔洗打?

我都唔知。因為初生b本身都有針要打。
CiCiTang
|
love_bbbabe 發表於 18-9-27 23:49
你都打算順產嗎?

係順產呀,我見醫生又無建議我開刀
又講到b鏈好少事咁希望真係無事
CiCiTang
|
pigpiglamlam 發表於 18-9-27 23:53
我第2胎中咗,都係太快出世打唔切針,好感恩佢冇事

點樣會打唔切針?