全民造星男SING最強第二回擬似種票事件 大家點睇?

小源
|

我亦覺得奇怪點解其他入圈者D票少到咁原來有其他10強私下叫FANS畀票人

而且呢段野係WIKI發佈無耐就畀不明IP惡意刪掉 真係此地無銀 好在WIKI有復原鍵先見返呢段事實

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%A7%9C%E6%BF%A4_(%E9%A6%99%E6%B8%AF)

http://www.joox.com/node/zh_hk/joox_kstar?page=joox_kstar&kstar_id=KSTAR_10_1&country=hk&lang=zh_TW

小軒軒
|
聽 joox 有廣告賣

豬s,粥s,yolk,咩發音都有
wcpcelia    發表於 18-9-28 12:22
至愛朱古力
|
擺明造馬節目,當 show睇算吧
小源
|
至愛朱古力 發表於 18-9-27 19:38
擺明造馬節目,當 show睇算吧
大熱LOKMAN咁少票而咁多人LIKE既肥仔連1萬票也不夠

angiehouse
|
小源 發表於 18-9-27 19:17
我亦覺得奇怪點解其他入圈者D票少到咁原來有其他10強私下叫FANS畀票人

而且呢段野係WIKI ...

是但啦,邊個第一其他人都贏左爆光,成班參賽者都系圍內人
choiyan05
|
小軒軒 發表於 18-9-27 19:31
聽 joox 有廣告賣

豬s,粥s,yolk,咩發音都有

我都好想知到底係點讀
平時聽歌聽到d廣告 乜發音都有
|
姜濤由頭帶到尾,高票很正常。而坦白說,Ian 確是越戰越勇,正如Eric kwok所說,Ian 進步最大。所以fans越來越多,不足為奇。Joox投票比唱歌方面優勝的參賽者,ian確實比lokman和肥仔唱得好。
利申:由頭到尾獨愛姜B:mother:
Poyau
|
全民造馬
apgbs
|
咁又唔可以咁講,
anson kong同ian fd開,幫佢拉票又唔得?
anson lo都有呼籲fans投姜濤喎,
又唔見你班姜粉話anson lo?
即係自己偶像做就冇問題,
人地做就係造馬?
樓主一口咬定ian造馬先羸到,
第一, 講唱歌,如果有聽過哂兩首歌,
明顯係ian唱功及聲線更勝一籌,
仲有ian喺投票完之前,
同姜濤爭到好近果陣,
特登開左ig live唱左好多首黎拉票,
之後就即刻多左更多票羸左姜濤,
apgbs
|
1773 發表於 18-9-27 20:05
姜濤由頭帶到尾,高票很正常。而坦白說,Ian 確是越戰越勇,正如Eric kwok所說,Ian 進步最大。所以fans越 ...

ian確實比lokman和肥仔唱得好+1
甚至唱得比姜濤更好,
聽一聽佢地兩人各自既比賽曲就知,
姜粉輸唔起就話人造馬,踩人個樣真係好肉酸,
唔好唔記得你地個姜濤個樣都有大變身
小源
|
1773 發表於 18-9-27 20:05
姜濤由頭帶到尾,高票很正常。而坦白說,Ian 確是越戰越勇,正如Eric kwok所說,Ian 進步最大。所以fans越 ...
我好似無話過lokman和肥仔跟ian比較下的歌唱問題 唔知你有無睇個票數 舉個例有觀眾緣的肥仔連1萬票也不夠你唔覺得奇怪咩?至於其他10強d 票數分佈少得更好笑不過咁 討論既野你有你意見啦 事實係點大家識分析

sakusaku
|
apgbs 發表於 18-9-27 20:27
咁又唔可以咁講,
anson kong同ian fd開,幫佢拉票又唔得?
anson lo都有呼籲fans投姜濤喎,

anson lo,yimki 呢d已經foul左既幫朋友拉票我覺得完全無問題,但anson kong有份比人投bor ,佢寧願自己唔要票,都叫自己fans投另一個,咁就好似無咩體育精神
tsung
|
Poyau 發表於 18-9-27 20:09
全民造馬

taiwoon
|
apgbs 發表於 18-9-27 20:29
ian確實比lokman和肥仔唱得好+1
甚至唱得比姜濤更好,
聽一聽佢地兩人各自既比賽曲就知,

再加上投票尾係連登爆偽毒扮a0
可能都會有班妹妹唔投
|
小源 發表於 18-9-27 20:51
我好似無話過lokman和肥仔跟ian比較下的歌唱問題 唔知你有無睇個票數 舉個例有觀眾緣的肥仔連1萬票也不夠你 ...

我無打算分析呀!事實上,即使我中意姜B,亦知道有投票,但我一票都冇投,甚至結果全民造星比賽結束,他三強不入也沒有問題。在這個比賽中,好幾位參賽者即使十強不入都已經贏了人氣和知名度,他們以後的際遇隨時好過將來的得獎者。遊戲一場,旁觀者不用認真啦!我純粹當娛樂㗎咋!
apgbs
|
小源 發表於 18-9-27 20:51
我好似無話過lokman和肥仔跟ian比較下的歌唱問題 唔知你有無睇個票數 舉個例有觀眾緣的肥仔連1萬票也不夠你 ...

論人氣肥仔唔及人係事實,
你憑咩一口咬定ian羸係造馬同一野否定哂佢唱歌既努力?
姜粉唔輸得咪嘈viutv同joox囉,
事實ian唱歌係比姜濤好
小源
|
taiwoon 發表於 18-9-27 21:04
再加上投票尾係連登爆偽毒扮a0
可能都會有班妹妹唔投
點解比賽最後兩日先咁 大家心照啦當然某人FANS又會扮睇唔到

我一直講梗公正問題 如果正常咁WIN FB又點會有咁多罵戰呢

taiwoon
|
小源 發表於 18-9-27 21:15
點解比賽最後兩日先咁 大家心照啦當然某人FANS又會扮睇唔到

某人fans係指Ian?
Ian都有份被爆呀
只係姜濤有圖
apgbs
|
sakusaku 發表於 18-9-27 20:55
anson lo,yimki 呢d已經foul左既幫朋友拉票我覺得完全無問題,但anson kong有份比人投bor ,佢寧願自己唔 ...

咁而家投俾ian既得anson kong啲fans咩?
如果ian係冇實力,anson kong點叫fans投佢都唔會羸到姜濤,
事實擺在眼前唱歌係ian更好,
仲有你地個姜濤自己唔係身有屎都唔會俾人唱啦,
唔講大話咪冇事囉,
有哂拖手相仲三番四次話冇拍過拖

apgbs
|
小源 發表於 18-9-27 21:15

ian喺連登都有俾人爆啦,
俾人話佢喺大學成日食女,
佢果晚直播不停仲有人留言問係唔係同hailey拍拖,
想抹黑ian之前都做足功課先啦