婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

洋房

Poketrade 發表於 18-9-27 23:29
回覆 我愛Corina 的帖子

走唔到架...而且亦唔想掉低99一個人住...但會希望佢訓廳讓間房比阿仔囉...唉 ...

其實可以你瞓廳,你老公同個仔瞓,奶奶就瞓返奶奶房咪得.....你個仔同你兩公婆瞓得幾多年?到五六歲就開始懂事,見到父母親蜜都唔好........其實主要都係你自己呷醋同自私心令自己杞人憂天,其實生仔就預咗第日唔會親呀媽同呀嫲,仔係親女友或老婆的,要接受現實。

公爵府

回覆樓主:

你的要求根本是不合理的,你不如努力D在阿b長大之前搬入三房單位仲實際D,

複式洋房

你同你奶奶關係好差嫁?

大宅

Poketrade 發表於 18-9-27 20:49
屋企唔大,得2間房,我地同奶奶同住,一間我同老公,一間奶奶,依家我地2口子+奶奶相處都ok,但遲d bb出生 ...

你咁驚,屋企又咁细,生嚟做乜?

翡翠宮

Poketrade 發表於 18-9-27 23:42
回覆 anyuser18 的帖子

當然唔係要佢就咁訓廳啦,一定會係廳夾硬間個位俾佢的

入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

禁止訪問

子爵府

回覆樓主:

唔想個仔同奶奶訓,咪一家三口訓一房囉。其實樓主已經自己湊,奶奶都冇時間同阿仔獨處去"教壞"佢。阿仔訓覺先入房,訓醒又出嚟搵返樓主,除非奶奶係變熊到唔比阿仔訓去"教壞"佢,而阿仔喺好眼訓嘅狀態之下都可以好專心咁比奶奶"教壞"…如果唔係呢件事都冇咩可能發生。
奶奶有心"教壞"阿仔總有辦法,係唔係同房訓影響唔太大啦~
真係驚"教壞"咪同個仔孖鋪,話驚個仔咁細個自己訓上格床危險囉。

大宅

回覆樓主

己所不欲,勿施於人,小心第日你仔仔結左婚有樣學樣叫你訓廳!

洋房

你咁想個仔癡住你,如果你老公都係咁癡住你奶奶,咁你會點?將心比己,你都終會有日做奶奶,他朝君體也相同!

別墅

你99係你老公個呀媽 唔係要佢瞓廳呀佢同呀仔瞓覺都教壞咩 你ftm 一直湊到18歲咪得law
自己唔生性 返學都學壞啦
你咪改下自己間房一家三口瞓law
講真呀 第時你做人地99 俾人嫌棄你自己諗下咩感受

侯爵府

畀面勳章

Poketrade 發表於 18-9-28 20:52
回覆 stitch2012 的帖子

5好意思,我一直都係打算自己湊做ftm,完全無諗過要99幫手

你lee d心態好恐佈,建議你不要想太多。

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主:

複式洋房

Poketrade 發表於 18-9-27 20:49
屋企唔大,得2間房,我地同奶奶同住,一間我同老公,一間奶奶,依家我地2口子+奶奶相處都ok,但遲d bb出生 ...

我絕對明白你心情
加油
你係ftm 會好d,有多d時間陪bb.
母親想自己子女親自己絕對正常
佔有慾一定有,加油努力!

瑪瑙宮

大廚勳章

Poketrade 發表於 18-9-27 23:16
回覆 我愛Corina 的帖子

係好就成間房讓出來啦...

咁都冇理由老人家訓廳你個仔瞓房㗎。。。。如果讓返間房出嚟即係趕佢走

翡翠宮

回覆樓主:

你已經嚴重到係精神病
快D去睇醫生吾好等

大宅

回覆樓主:

...

瑪瑙宮

大廚勳章

Poketrade 發表於 18-9-27 23:42

當然唔係要佢就咁訓廳啦,一定會係廳夾硬間個位俾佢的

想到咁遠做乜啊你個仔而家先係BB講到帶女朋友返嚟私隱都十幾20年後嘅時間。。。嗰陣時奶奶都應該走咗。。甚至乎你地都走埋。。。仔大仔世界自然會有佢嘅路行。。。而家諗到20年後嘅嘢你又解決唔到。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

Poketrade 發表於 18-9-27 23:56

間屋個格局定左就好難再變,我預99會長命百歲,至少到我仔30歲時佢都應該仲健在, ...

咁就細啲都想辦法間多間房, 拆牆都要。始終有自己空間。病又少啲傳染。老人家衛生習慣起居都唔同,分開瞓少的磨擦

首頁

尾頁

跳至