親子旅遊

跳至
[中國] 觀瀾湖生態園  

首頁

尾頁

侯爵府

carrieliu 發表於 18-9-29 17:32
你係咪買套票?

唔係呀 淨book房咋

別墅

暑假去買套票,係超唔抵。個生態樂園只能講玩既時間好少,10~16點又太熱,得下午少少時間,暑假尾個排成日落雨,咩都冇得玩,只能去旁邊商場玩彈床,溜冰。
另外觀瀾湖酒店又舊又貴,重點係你唔打golf入邊係冇野玩,玩咩都要坐巴士出去,完全浪費時間。
建議住新既hard rock酒店,行過隔離就係觀瀾湖生態樂園(天氣岩咪比錢入去),重有觀瀾湖新城,多野食多野玩。
比d打手吹到天上有地下無。

複式洋房

joeyshandy 發表於 18-9-30 14:27
暑假去買套票,係超唔抵。個生態樂園只能講玩既時間好少,10~16點又太熱,得下午少少時間,暑假尾個排成日 ...

我左2晚hard rock ,係check in 時間耐左d,其他整體配套都幾好,有免費wellcome drink,有酒或果汁一杯,小朋友有禮物,過對面係商場,有彈床地方玩,親子playhouse,食店很多,有超市,食下野hea 下都唔錯,小朋友都開心

大宅

tomatoapple 發表於 18-10-1 14:57
我左2晚hard rock ,係check in 時間耐左d,其他整體配套都幾好,有免費wellcome drink,有酒或果汁一杯,小朋 ...

你買酒店套票?去酒店交通方便嗎?

複式洋房

carrieliu 發表於 18-10-1 15:27
你買酒店套票?去酒店交通方便嗎?

hard rock酒店 應該冇套票,我book 剩房,因我一行10人就係深圳灣包車去酒店

大宅

回覆 carrieliu 的帖子

Hard Rock 酒店有家庭套票, 人仔1250包一晚豪華房, 以及反彈蹦跳床一小時體驗, 如果星期五至日包兩大一小 (5歲以下) dinner buffet.

大宅

姆明家族 發表於 18-10-1 16:23
回覆 carrieliu 的帖子

Hard Rock 酒店有家庭套票, 人仔1250包一晚豪華房, 以及反彈蹦跳床一小時體驗, 如 ...

官網訂?

大宅

tomatoapple 發表於 18-10-1 16:12
hard rock酒店 應該冇套票,我book 剩房,因我一行10人就係深圳灣包車去酒店

深圳灣去遠嗎?

大宅

carrieliu 發表於 18-10-1 16:45
官網訂?

Yes

複式洋房

carrieliu 發表於 18-10-1 16:45
深圳灣去遠嗎?

包車1個鍾內

珍珠宮

joeyshandy 發表於 18-9-30 14:27
暑假去買套票,係超唔抵。個生態樂園只能講玩既時間好少,10~16點又太熱,得下午少少時間,暑假尾個排成日 ...

我8月頭住觀瀾book咗2間房好好彩去到2間都upgrade咗套房,房好大好乾淨好靚,返嚟再book過住多次,嗰兩日好曬好熱,生態園玩咗唔夠一個鐘要走,太熱又殘舊。反而8月尾去三正半山落足幾日大雨冇得游水,池畔房殘舊dirty仲要貴

珍珠宮

carrieliu 發表於 18-9-29 17:31
即係用人仔都可以玩到?

你指mall入面波波池?我冇玩但我見有人俾人仔入埸

別墅

tomatoapple 發表於 18-10-1 17:26
包車1個鍾內

請問幾錢呀?可以pm包車資料比我嗎

大宅

回覆樓主:

我都book左只住hard rock,請問有冇人知雙床房個浴缸有冇圓型果款?另生態園要唔要入場費?

大宅

尖尖 發表於 18-10-6 08:29
我都book左只住hard rock,請問有冇人知雙床房個浴缸有冇圓型果款?另生態園要唔要入場費?
...

好似大床房先係圓形浴缸,我上次住双床房係長形的。

大宅

姆明家族 發表於 18-10-6 18:51
好似大床房先係圓形浴缸,我上次住双床房係長形的。

可唔可以講下你上次嘅行程?

大宅

尖尖 發表於 18-10-6 19:37
可唔可以講下你上次嘅行程?

我主要係去 hea,嗰日攞完房休息到五點先過對面商場行陣,行到六點幾再回酒店食 buffet。
第二朝食完早餐 check out 後又返商場,去反彈蹦跳公園玩一個鐘,之後就搵的士返出市區。

大宅

姆明家族 發表於 18-10-6 23:31
我主要係去 hea,嗰日攞完房休息到五點先過對面商場行陣,行到六點幾再回酒店食 buffet。
第二朝食完早餐 ...

唔該晒你

珍珠宮

姆明家族 發表於 18-10-6 23:31
第二朝食完早餐 ...

佢個buffet,早同晚上⋯得唔得?
諗緊買唔買套票好

複式洋房

尖尖 發表於 18-10-6 08:29
...

我同行朋友都分別2間雙床房,一間係圓,一間係長方型,生態園唔包,上淘寶買門卷平d

首頁

尾頁

跳至