33週後好難去poo poo

BC2018
|
以家34週隔幾日先去到小小,已經飲西梅汁,個肚好谷 ,之前都叫正常隔日去一次,你地有咩方法?
mandy_0523
|
BC2018 發表於 18-9-27 22:46
以家34週隔幾日先去到小小,已經飲西梅汁,個肚好谷 ,之前都叫正常隔日去一次,你地有咩方法? ...

食多啲水果應該OK啩
hohoyin731
|
食幾多菜?我每日食1斤深綠色菜,而家36週暫時日日暢順
kmbb519
|
飲勁多水 尤其一起身最好飲到兩大杯,每日
DAYPOPO
|
食新鮮無花果有幫排便
Mingbxchu
|
以家34週隔幾日先去到小小,已經飲西梅汁,個肚好谷 ,之前都叫正常隔日去一次,你地有咩方法? ...

食麥皮做早餐,每日飲綠蓋益力多,太谷就食麒麟果
BC2018
|
DAYPOPO 發表於 18-9-28 02:40
食新鮮無花果有幫排便

等我試下先,
BC2018
|
Mingbxchu 發表於 18-9-28 03:21
食麥皮做早餐,每日飲綠蓋益力多,太谷就食麒麟果

thanks, 等我改下早餐先,早餐通常食面包同面多。
BC2018
|
kmbb519 發表於 18-9-28 00:15
飲勁多水 尤其一起身最好飲到兩大杯,每日

thx
BC2018
|
mandy_0523 發表於 18-9-27 22:49
食多啲水果應該OK啩

每日食2款水果,橙,蘋果,蕉,提子
BC2018
|
hohoyin731 發表於 18-9-27 22:52
食幾多菜?我每日食1斤深綠色菜,而家36週暫時日日暢順

食嘅嘢同之前差唔多,每日有菜,生果,飲多水,菜每日無一斤都有半斤
hamsterma
|

火龍果都可以,我就比較有效
我要做媽媽
|
我果時候都係吖,我要飲大量既水,食好多蔬菜先有D WORK..
littletutor
|

我都會,但大量水果菜都唔work, 最後發現飲奶係對我好有幫助。
BC2018
|
hamsterma 發表於 18-9-28 09:30
火龍果都可以,我就比較有效

thanks
BC2018
|
littletutor 發表於 18-9-28 09:46
我都會,但大量水果菜都唔work, 最後發現飲奶係對我好有幫助。

我都有飲奶,但都唔得
常綠葉
|
食西莓乾加飲溫水,會好暢通
haha748494
|
朝早起身,空腹飲一大杯暖水,可以清理腸胃,補充水份。
Uiopp
|
麥皮應該幫到你
BC2018
|
我要做媽媽 發表於 18-9-28 09:37
我果時候都係吖,我要飲大量既水,食好多蔬菜先有D WORK..

thx