懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

我個時未夠3個月去左北海道2星期,冇事,個人玩得開心連孕初期不適都冇埋,不過唔建議去歐洲呢D長途旅行,行程要以輕鬆為主,同要可以隨時返酒店休息!

複式洋房

回覆 waiwai0302 的帖子

上網搵定邊度有婦產科醫生睇

民房

醫生話無問題。我9月18知道有咗,20號就去咗日本。

複式洋房

我自己就幾個月前發現有咗,當時原先三星期後會搭長途機返香港探親。但最終都唔敢摶,怕有事會後悔。

最後,雖然放棄咗張來回機票錢,但我冇後悔。依家等生完後個B半歲大再考慮返港。

大宅

我2胎7週左右都有去外地工幹,對身體負擔都幾大,視乎你自己身體決定。工事就無辦法,自己去旅行個d最後我都取消左,因為覺得身體應付唔嚟。

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

如果產檢正常,無出現不適情況,我估都可以去,到時胎兒都穩定左,小心D就好。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

回覆樓主:

我初初唔知道自己有咗,去咗埃及... 去咗潛水,玩沙漠四驅車,行山etc... 返來香港先知道去旅行個陣係4w/5w咁上下,冇事係好彩,如果知道的話可能真係會冇咁盡興

大宅

第一胎知道有左 一個月內去左台灣同大阪 一早買左機票 去台灣大約6週 完全冇唔舒服 行得食得瞓得 去大阪就慘啦 大約8週 每朝起身都作嘔 反胃 要屋企人等埋我先可以出發 行行下又要搵地方坐 要搵野食 聞到燒肉味都想嘔 總之就好辛苦 但都冇後悔 因為有排冇得去旅行
我覺得睇自己身體狀況 始終你搭長途機 如果去 就睇醫生 帶d平安藥 你唔知幾時會有初孕反應 一黎就好辛苦(emoji)

大宅

我13週去左曼谷,預先搵醫生照多次b超同出左信先出發,又帶晒蚊怕水同水瓶,玩左幾日都無事。

複式洋房

回覆 waiwai0302 的帖子

過咗三個月先

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

hoimin 發表於 18-10-1 05:50
第一胎知道有左 一個月內去左台灣同大阪 一早買左機票 去台灣大約6週 完全冇唔舒服 行得食得瞓得 去大阪就 ...

男爵府

waiwai0302 發表於 18-9-28 08:02
本人上週用驗孕棒發現有左,但本身10月15日會岀發去歐洲旅行,請問可以照去嗎? ...

我有去,全程都好辛苦⋯⋯

首頁

尾頁

跳至