自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

sunshine0613 發表於 18-9-28 12:02
想買一部家用printer, 但完全沒有概念,可否請有認識的網友指點下。
用途:方便初中囡兒 在家打印完網上sea ...

最緊要check ink 價錢先,分分鐘貴過部printer

子爵府

sunshine0613 發表於 18-9-28 12:02
想買一部家用printer, 但完全沒有概念,可否請有認識的網友指點下。

HP已用幾年

男爵府

Phoebe0434 發表於 18-9-28 17:05
或者可以考慮去圖書館列印,1元1張A4彩色。
原來有呢個方法,請問除咗影印,print 文件都得? 我都係好耐先用一次printer, 但次次用就會冇墨,d墨會自己消失,好重皮,可以去圖書館印都幾好喎!

男爵府

回覆 sunshine0613 的帖子

我用brother用咗好多年, 好少用,一個月可能先印一次,唔用一排d墨會自動流失,4隻色是但1隻色出咗冇墨提示,都會print 唔到嘢,一定要我換墨,明明我只係想印黑色,但都要走去買盒黃色,每次開機都自動清潔墨頭,開能咁樣就洗哂d墨,唔知依家d型號有冇改善。

男爵府

Babyeddie 發表於 18-9-30 18:22
買咗呢部

可印5000黑白

請問幾錢?

大宅

allin 發表於 18-11-30 01:07
原來有呢個方法,請問除咗影印,print 文件都得? 我都係好耐先用一次printer, 但次次用就會冇墨,d墨會自 ...

一般影印可以去報紙雜誌那邊有影印機。
如果要列印文件可以到借用電腦部列印。

allin    發表於 18-11-30 11:36

伯爵府

畀面勳章

Fuji Xerox 一千唔洗已經有彩色雷射打印。
其實好睇你要唔要其他功能,例如自動反紙,掃描功能等,同埋你話要細部,有無實際大小可以參考?
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

男爵府

kelkmk 發表於 18-11-30 07:37
Fuji Xerox 一千唔洗已經有彩色雷射打印。
其實好睇你要唔要其他功能,例如自動反紙,掃描功能等,同埋你 ...

“Fuji Xerox 一千唔洗已經有彩色雷射打印。”

請問有冇推介邊個型號?同埋邊度買?
My little Son

伯爵府

畀面勳章

k-k-mummy 發表於 18-11-30 22:59
“Fuji Xerox 一千唔洗已經有彩色雷射打印。”

請問有冇推介邊個型號?同埋邊度買?

price.com 有
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

男爵府

kelkmk 發表於 18-11-30 23:29
price.com 有

price.com.hk 有睇過,Thx.
My little Son

男爵府

回覆樓主:

用緊Epson ,印相片都幾好,個女返K1說, 久唔久又話交功課相

伯爵府

最後買左部canon color inkjet 3舊幾水,我本身少print主要考試時先print 多啲,放係屋企防身都ok呀

男爵府

yurijm 發表於 18-9-28 13:04
我用緊HP
前幾年買apple產品送
好好用

Sorry,借po一問,我都係用緊hp,又係apple 送,請問邊度買墨,同埋大概幾錢左右

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

露比EE 發表於 18-12-1 07:48
最後買左部canon color inkjet 3舊幾水,我本身少print主要考試時先print 多啲,放係屋企防身都ok呀
...

係咪呢部MG3077?好平我上星期都喺Aeon買咗,不過仲未開來用,第一次買Canon,唔知好唔好用呢其實我仲有2部舊Brother擺咗喺屋企,諗住等屋苑回收日拎落去,但次次都撞唔啱期

男爵府

HP 好好用

男爵府

deckite 發表於 18-12-1 08:44
Sorry,借po一問,我都係用緊hp,又係apple 送,請問邊度買墨,同埋大概幾錢左右
...

電腦鋪有得買。我部要一盒黑色、一盒彩色。每盒百零蚊

首頁

尾頁

跳至