請教家用printer

esmehouse
|
canon
vanvan1999
|
12312 發表於 18-9-28 16:31
Espon. L4150 (WiFi, ) size-約 1尺 x 1尺 高度半尺多小小,可以當平台放野。

$13xx左右(深水埗黃金)。 ...

之前睇過呢部, d ink好似大容量同平過平時canon 用果d, 可以refill! 但如果耐冇print,唔係日日多野print, d ink係咪都會好快乾?
Babyeddie
|
兄弟
新出果款盒墨可印6000黑白
5000彩色
雞同鼓油問題
雞平但鼓油貴都死
|
vanvan1999 發表於 18-9-28 16:54
之前睇過呢部, d ink好似大容量同平過平時canon 用果d, 可以refill! 但如果耐冇print,唔係日日多野print, ...

有時成10幾日都無編,但有時日日編10幾-30張。買過5-6部,暫時呢部最滿意(但如印相片就質素麻麻)
youhello507
|
Teletrend 發表於 18-9-28 16:13
問好多地方都無,不過未去深水埗

tb la, 我懶得行
|
vanvan1999 發表於 18-9-28 16:54
之前睇過呢部, d ink好似大容量同平過平時canon 用果d, 可以refill! 但如果耐冇print,唔係日日多野print, ...

機頭未乾過
howmuch
|
炭粉机, 一部都用到10年以上, inkjet一兩年玩完.
youhello507
|
jyjy1684825 發表於 18-9-28 16:52
我home office, 大量。所以用有refill嘅epson, E部用咗5年,touch wood, 仲好打得。墨水印象中連埋送嘅墨 ...

我以前都係少用就壞,ink 太易壞,如果少用
Phoebe0434
|
或者可以考慮去圖書館列印,1元1張A4彩色。
onlam2005
|
以前讀part time course,
買咗部HP laser (黑白色)在家用,
toner好COME, 又唔會乾,
畢咗業就拎咗部printer返公司用,
而家仲用緊. 有10年了.
嗰時無wifi, 但我諗而家應該有,
去黃金睇啦, 多款又平.
caca0921
|
fuhk 發表於 18-9-28 16:25
會易塞頭嗎?我都煩緊,昨晚返到去睇手冊先知有3樣功課要print嘢,仲要第日交,趕唔切公司print, 聽日講ca ...

有陣時我一個月先print一次都冇試過塞頭
fuhk
|
caca0921 發表於 18-9-28 19:08
有陣時我一個月先print一次都冇試過塞頭

very good, thanks
Jasmine-4711
|
fuhk 發表於 18-9-28 16:25
會易塞頭嗎?我都煩緊,昨晚返到去睇手冊先知有3樣功課要print嘢,仲要第日交,趕唔切公司print, 聽日講ca ...

你要久唔欠印下野,幾個字都好,一個月先印一次真係會塞。但我以前個model有嘖墨通塞功能。試兩次唔得先去買墨。
fuhk
|
Jasmine-4711 發表於 18-9-28 21:44
你要久唔欠印下野,幾個字都好,一個月先印一次真係會塞。但我以前個model有嘖墨通塞功能。試兩次唔得先去 ...

好的,知道
Locherry1215
|
岩岩買左hp, $7xx 仲送$150 coupon.
Poyau
|
HP
cuccw
|
聽阿女d師兄講,學校要成日做project, 兩個projects 已經三百蚊墨,於是貴d買了Xerox colour laser print. 使用上比以前方便好多,print 得快又少食紙問題,又唔駛慳住用,又快。以前一開printer就發脾氣。
ChloeMa
|
我部 brother ink jet, 會自動洗墨嘴,所以唔會乾。 而且當年呢部係新出,講明係慳墨 version。 我用咗3年半,舊年第一次換墨。 不過我已經買咗5年,宜家應該有新機出。
sweet__heart
|
頭先行兇宅買左呢部,可以就咁倒墨水,本身$1698,到30/9前有promote 送$300超市禮券,之後有cities bank卡promote 申請送$100兇宅coupon 迎新優惠,同c6兩人申請即場扣$200

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
lamhonpui
|
去偉倫買,中兩個禮拜買左部HP 二百幾,夠用,對上個部用左五年。