請教家用printer

wupigpig
|
ChloeMa 發表於 18-9-30 15:02
我部 brother ink jet, 會自動洗墨嘴,所以唔會乾。 而且當年呢部係新出,講明係慳墨 version。 我用咗3 ...

jm請問有冇model no?我又為煩緊舊個部耐冇用就塞要換新墨先識郁,但小朋友依家又成日突然要print野第二日就交焗住我要買部
ChloeMa
|
wupigpig 發表於 18-9-30 15:24
jm請問有冇model no?我又為煩緊舊個部耐冇用就塞要換新墨先識郁,但小朋友依家又成日突然要print野第二日 ...

我果部好舊喎,懐疑仲有無出。 我返屋企再睇下 model no, 不過其實你去電腦廣場叫佢介紹,可能有更好的選擇。
wupigpig
|
ChloeMa 發表於 18-9-30 15:27
我果部好舊喎,懐疑仲有無出。 我返屋企再睇下 model no, 不過其實你去電腦廣場叫佢介紹,可能有更好的選 ...

thx jm
jacky1666_hk
|
sunshine0613 發表於 18-9-28 12:02
想買一部家用printer, 但完全沒有概念,可否請有認識的網友指點下。
用途:方便初中囡兒 在家打印完網上sea ...

canon. 我print 野有時連電腦都吾洗開,用電話,覺得好方便
ChloeMa
|
wupigpig 發表於 18-9-30 15:29
thx jm

我果部model no. DCP-J105。black ink for 2400 pages, color ink for 1300 pages。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
LokYauYau
|
sunshine0613 發表於 18-9-28 12:02
想買一部家用printer, 但完全沒有概念,可否請有認識的網友指點下。

我"App爽" 4合一彩打可wifi connect,用左幾年,又細又平又come
Babyeddie
|
買咗呢部

可印5000黑白
6000彩色
有$200 超市禮券

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ifcsir
|

你應該問有邊部機可以淘寶買墨
sunshine0613
|
ifcsir 發表於 18-9-30 18:25

你應該問有邊部機可以淘寶買墨

唔明?
青瓜BB
|

千萬不要買噴墨式, 第時買墨水都買窮
tsung
|
baby_yee 發表於 18-9-28 12:26
用左canon幾年, 唔錯

X2
steven2008
|
Calophane 發表於 18-9-28 12:44
我用過好多個printer, Epson, Brother, Sony, Xerox, 暫時覺得Xerox幾好,但實在太太太大部,壞咗唔想再買 ...

我都係用e個方法 超好
cwaisum
|
mandy952 發表於 18-9-28 12:16
brother

我都用緊,可以在前面加墨那種,雖然貴些,但覺得好用。
色靚,字清。
cwaisum
|
Babyeddie 發表於 18-9-30 18:22
買咗呢部

可印5000黑白

就是這部。
十分好用。
靚色,靚字。