自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

ChloeMa 發表於 18-9-30 15:02
我部 brother ink jet, 會自動洗墨嘴,所以唔會乾。 而且當年呢部係新出,講明係慳墨 version。 我用咗3 ...

jm請問有冇model no?我又為煩緊舊個部耐冇用就塞要換新墨先識郁,但小朋友依家又成日突然要print野第二日就交焗住我要買部

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

wupigpig 發表於 18-9-30 15:24
jm請問有冇model no?我又為煩緊舊個部耐冇用就塞要換新墨先識郁,但小朋友依家又成日突然要print野第二日 ...

我果部好舊喎,懐疑仲有無出。 我返屋企再睇下 model no, 不過其實你去電腦廣場叫佢介紹,可能有更好的選擇。

大宅

ChloeMa 發表於 18-9-30 15:27
我果部好舊喎,懐疑仲有無出。 我返屋企再睇下 model no, 不過其實你去電腦廣場叫佢介紹,可能有更好的選 ...

thx jm

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

sunshine0613 發表於 18-9-28 12:02
想買一部家用printer, 但完全沒有概念,可否請有認識的網友指點下。
用途:方便初中囡兒 在家打印完網上sea ...

canon. 我print 野有時連電腦都吾洗開,用電話,覺得好方便

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

wupigpig 發表於 18-9-30 15:29
thx jm

我果部model no. DCP-J105。black ink for 2400 pages, color ink for 1300 pages。

珍珠宮

sunshine0613 發表於 18-9-28 12:02
想買一部家用printer, 但完全沒有概念,可否請有認識的網友指點下。

我"App爽" 4合一彩打可wifi connect,用左幾年,又細又平又come

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

買咗呢部

可印5000黑白
6000彩色
有$200 超市禮券

侯爵府

你應該問有邊部機可以淘寶買墨

侯爵府

ifcsir 發表於 18-9-30 18:25

你應該問有邊部機可以淘寶買墨

唔明?

禁止訪問

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

baby_yee 發表於 18-9-28 12:26
用左canon幾年, 唔錯

X2

別墅

Calophane 發表於 18-9-28 12:44
我用過好多個printer, Epson, Brother, Sony, Xerox, 暫時覺得Xerox幾好,但實在太太太大部,壞咗唔想再買 ...

我都係用e個方法 超好

大宅

mandy952 發表於 18-9-28 12:16
brother

我都用緊,可以在前面加墨那種,雖然貴些,但覺得好用。
色靚,字清。

大宅

Babyeddie 發表於 18-9-30 18:22
買咗呢部

可印5000黑白

就是這部。
十分好用。
靚色,靚字。

男爵府

sunshine0613 發表於 18-9-28 13:33
剛剛有朋友提議了 Fuji Xeror 用 laser printer. 我晚些再看看size

我遇到同一問題,呢兩三年少print野,而家開親機墨乾要洗噴咀,洗到啲墨好似倒水咁,洗咗幾次後,其中一隻色冇墨,block住乜都Print唔到,原廠墨又貴,諗起買嚟洗噴咀就肉赤,代用墨又冇信心,部機都用咗好多年,search完網上comments,應該都係要轉用Laser Printer

請問結果你買了哪部printer? 好用嗎?可以話我知個型號、價錢、邊到買 參考下嗎?
My little Son

侯爵府

k-k-mummy 發表於 18-11-29 18:09
我遇到同一問題,呢兩三年少print野,而家開親機墨乾要洗噴咀,洗到啲墨好似倒水咁,洗咗幾次後,其中一隻 ...

結果我沒有買,接收了親人少用的printer.
如果買,我會買laser printer

男爵府

我之前都好似你咁諗,
諗住買部printer比個仔篇野,但係好少篇,擺擺下啲墨乾咗,啲墨仲貴過部機咁!
跟住唔知點解就壞咗,好似用過兩三次架咋喎!之後仲揼咗部機!左地方!

伯爵府

sunshine0613 發表於 18-9-28 13:05
阿囡初小時,買過一部color ink jet, 但打印頻率不高,每次要用,噴墨咀都乾塞了。結果,我扔了它,改為帶 ...

中學趕功課到三更半夜,一定要有color printer 喺屋企stand by, 墨乾左可以clean head

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

Brother la
一 set ink 可印5000 張
抵哂

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

hp

首頁

尾頁

跳至