應該投訴嗎?

其恩
|
我本身有卵巢多囊症,係廣華婦科覆診,由於長期黎唔到m既關係,醫生建議我唔好打避孕針轉食避孕藥,另外開左黃體素俾我通經,之後,我發現我懷孕了,即時打電話俾廣華問,結果覆我果位姑娘態度超級差,話「邊個叫你唔避孕姐,咁你而家一係去家計會,一係去睇私家出張懷孕證明,去排產檢囉」
紫色線
|
唔明 想投訴什麼?
其恩
|
紫色線 發表於 18-9-28 15:21
唔明 想投訴什麼?

我只係覺得廣華好不負責,明明我係佢地既病人,D藥又係佢哋開既,結果居然係叫我自己去睇醫生,而唔係即時幫我約時間,同我講解返D藥有冇影響
Christine2007
|
其恩 發表於 18-9-28 15:16
我本身有卵巢多囊症,係廣華婦科覆診,由於長期黎唔到m既關係,醫生建議我唔好打避孕針轉食避孕藥,另外開 ...

其實只要係你依家停食避孕藥就可以並吾會令到bb有問題。你需要去私家度驗孕同拎轉介信先可以轉介到去政府排期。
其恩
|
Christine2007 發表於 18-9-28 16:26
其實只要係你依家停食避孕藥就可以並吾會令到bb有問題。你需要去私家度驗孕同拎轉介信先可以轉介到去政府 ...

但係食埋通經藥喎(廣華俾架)
ahahaha
|
即係有食避孕藥都中
其恩
|
ahahaha 發表於 18-9-28 17:20
即係有食避孕藥都中

melomelomelody
|
其恩 發表於 18-9-28 17:06
但係食埋通經藥喎(廣華俾架)

我記得有隻通經藥唔影響,我喺私家睇,食左通經藥個女一樣冇事,健康出世。

擔心不如出去私家睇一次,問下醫生意見先,政府排期冇咁快。
Siupenguinyiu
|
睇私家好過…唔好諗住廣華有快期幫你…
其恩
|
Siupenguinyiu 發表於 18-9-28 18:03
睇私家好過…唔好諗住廣華有快期幫你…

睇左私家啦,私家出埋信叫我返廣華排產檢,話佢地有責任幫我跟,結果去到,廣華話我個地址要QE,唔可以係佢地度排
Siupenguinyiu
|
其恩 發表於 18-9-28 18:06
睇左私家啦,私家出埋信叫我返廣華排產檢,話佢地有責任幫我跟,結果去到,廣華話我個地址要QE,唔可以係 ...

甘奇怪既………去qe可能仲好呢
其恩
|
Siupenguinyiu 發表於 18-9-28 18:20
甘奇怪既………去qe可能仲好呢

所以咪話廣華不負責任囉~~
Christine2007
|
其恩 發表於 18-9-28 18:06
睇左私家啦,私家出埋信叫我返廣華排產檢,話佢地有責任幫我跟,結果去到,廣華話我個地址要QE,唔可以係 ...

其實廣華太多人去啦。搞到距地好難根。去啲無甘多人反而會根足好多
RubyYu07
|
其恩 發表於 18-9-28 15:48
我只係覺得廣華好不負責,明明我係佢地既病人,D藥又係佢哋開既,結果居然係叫我自己去睇醫生,而唔係即時 ...

係咪姑娘唔係負責你,所以唔清楚咩情況吖?
其恩
|
RubyYu07 發表於 18-9-28 21:47
係咪姑娘唔係負責你,所以唔清楚咩情況吖?

佢已經攞埋身份證號碼睇哂我D紀錄
suki-c
|
其恩 發表於 18-9-28 21:52
佢已經攞埋身份證號碼睇哂我D紀錄

投訴姑娘無用,又唔係專業醫生! 咁你仲想要bb嗎?
alicesister
|
回覆 其恩 的帖子

建議睇私家先,睇完安心啲
其恩
|
suki-c 發表於 18-9-28 22:01
投訴姑娘無用,又唔係專業醫生! 咁你仲想要bb嗎?

就係想要,又驚~第三胎了
suki-c
|
其恩 發表於 18-9-28 22:03
就係想要,又驚~第三胎了

想要就咩都唔好理住,主力睇左bb是否ok先!最緊要係relax心情,先會對bb同對你好!
其恩
|
suki-c 發表於 18-9-28 22:06

想要就咩都唔好理住,主力睇左bb是否ok先!最緊要係relax心 ...

所以我私家同政府所有檢查都排晒,但係我個私家話,做左政府個唐氏先,T21做唔做都得