胎水多

huthy
|
22w產檢,醫生指胎水較多(20.96) 但結構一切正常,找不到原因......有冇jm試過類似情況?
huthy
|
huthy 發表於 18-9-28 15:36
22w產檢,醫生指胎水較多(20.96) 但結構一切正常,找不到原因......有冇jm試過類似情況?
...

有人試過咁早胎水多,但bb係正常出世的嘛?
haha748494
|
如果醫生無話其他特別嘢,暫時就觀察下,應該唔系好大問題。
RubyYu07
|
咁醫生有無講你需要注意D乜?我就試過胎水少,醫生叫我飲多D水
koalalee88
|
...

30周 醫生話我胎水多 但冇糖尿就冇問題
huthy
|
RubyYu07 發表於 18-9-29 15:45
咁醫生有無講你需要注意D乜?我就試過胎水少,醫生叫我飲多D水

醫生話冇野可以做到
只能繼續觀察
希望唔好繼續多落去..
因為胎水多 係最擔心佢腦的問題(超聲波照不到)和早產
RubyYu07
|
huthy 發表於 18-9-29 21:07
醫生話冇野可以做到
只能繼續觀察
希望唔好繼續多落去..

唉,胎水過多或過少都唔得
我要做媽媽
|
系啊,懷孕真係每個階段都有唔同既嘢要擔心吖,咁你冇問醫生要注意D咩?
Happylau007
|
我19週既時候都發現胎水多, 好擔心,私家寫紙俾我反政府跟。 我自已21週度去左私家照結構, 胎水又正常反。政府都照左結構, 胎水正常。而家36週。 期待BB 出世。 個時有諗過係咪個排食左d 阿b 吾係好鐘意既食物, 令佢吾飲胎水。 政府個醫生同我講, 有時訓係度個姿勢吾好都會影響照出黎既結果。 你可以再睇多個私家check下。
janyyy
|
...

我照結構時醫生都話我胎水較多,20點幾,但其他結構正常,怕係糖尿,呢排食野都減量,好擔心