張新床買左吾夠半年就出現十幾道裂痕(已開名#23)

rainlamrainlam
|

tansyneko    發表於 18-9-28 21:24
|

以上只係其中幾部份,仲有好多,起碼有十幾條裂痕,真係好嬲,買左成五千幾蚊,係一張碌架床黎,只係用左五個幾月,我屋企其他兩張床之前我家人係第二度買用左接近十年都吾會咁樣,我二十號走去間家俬店度投訴,俾哂相佢睇,幫我訂床個人話叫我留低電話,話會覆我,點知到而家已經超過一個星期都無覆過我,我可以點做,好明顯佢地好似吾會回覆我,想我吾追究,係咪要攪大佢?真係好想成張床退左佢,因為真係裂得好離譜,d裂痕仲要越黎越深,點算好,可吾可以去消費者委員會度投訴?我可點做?有無人可以教下我
JD930
|
rainlamrainlam 發表於 18-9-28 19:59

咁離譜
Poyau
|
圖3 4 5 好似係駁口位 有無危險?
|
回覆 Poyau 的帖子

成條梯都係呢d裂痕
^—^
|
造得好差.......
bbbusy
|
rainlamrainlam 發表於 18-9-28 20:05
以上只係其中幾部份,仲有好多,起碼有十幾條裂痕,真係好嬲,買左成五千幾蚊,係一張碌架床黎,只係用左五 ...

好離譜吓,邊間?
zilong
|
rainlamrainlam 發表於 18-9-28 20:05
以上只係其中幾部份,仲有好多,起碼有十幾條裂痕,真係好嬲,買左成五千幾蚊,係一張碌架床黎,只係用左五 ...

是否運動創傷?
Jasmine-4711
|

你可向消委會投訴,但對方唔做又不會有後果....除非你去小額錢債倒告佢。

可否通知記者?
|
回覆 bbbusy 的帖子

間野係將軍澳新都城的
mini_yan
|

|
Jasmine-4711 發表於 18-9-28 20:28
你可向消委會投訴,但對方唔做又不會有後果....除非你去小額錢債倒告佢。

可否通知記者?
即係去消費者委員會度投拆都無用?咁消費者委員會係咪只會警告佢地?!如果去小額錢債度告佢我應該點做?
有諗過通知記者,但又好似無咩新聞價值
MM2H
|
用料唔夠實淨受唔到力
Jasmine-4711
|
rainlamrainlam 發表於 18-9-28 20:35
即係去消費者委員會度投拆都無用?咁消費者委員會係咪只會警告佢地?!如果去小額錢債度告佢我應該點做?
...

消委冇牙力,亦會花律師費告一單小投案。你试下投訴有冇嚇倒佢回水或换貨,唔得先告。

告人好花時候,搞好耐,我唔知宜家小額收800定更多。文件你要自己搞,雙方不可用律師。对方可以拖文件....
my005
|
真係做得好差。

cheung2000
|
rainlamrainlam 發表於 18-9-28 20:29

間野係將軍澳新都城的

我係街坊,可否俾啲提示?
josephbaba
|
rainlamrainlam 發表於 18-9-28 19:59

建議你上fb tko group 講、好多人會知及blacklist 佢
homing905
|

報蘋果動新聞
lcn2009
|
rainlamrainlam 發表於 18-9-28 20:29

間野係將軍澳新都城的

可否公開或pm我知邊間,我都係將軍澳友
tansyneko
|
唔好意思,離一下題,我見到可愛的cony呀