潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

利申:我冇揾佢買過野,但今次代友抱不平!出 post 睇下其他JM 有冇 sharing

我朋友由佢得幾千個like 開始搵佢買野,起初冇問題,有問有答有 tracking number, 後來佢開始多人 like ,就好似其他 JM 所講有態度問題嘞,冇 tracking number

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=20281815|^|https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=20281815

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=19207305|^|https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=19207305

我朋友之後都少揾佢買,但有睇佢d post ,最近搵佢買對非 outlet 鞋,仲幫個 friend 買埋,因為格價後佢平d,諗住等耐d冇 tracking number 冇所謂,因之前已買過好多次

大宅

今次亦已問係咪 full set with dust bag ,佢答 yes , 點知對鞋等左3個禮拜後,收到嘅只係用 post office bubble bag 入住寄黎

咩叫 full set !? 詳細對話請看圖(佢態度勁寸)!大佬呀,鞋盒要加錢你唔講?!如果佢一開始講冇盒冇問題,但而家想要返要加$388,真係好過去搶!佢擺明係呃人!完全冇誠信

大宅

大家唔好因為平而搵佢買,隨時收左錢冇貨呀!

因為我朋友因為今次呢件事先話我知,佢同事好耐之前買野,等成個月都未收到,就問下佢,佢就不斷冇回應,問咗好多次之後佢先至話冇買到,跟住叫佢退錢又唔退,總之一直都好耐先至覆,跟住就局住要換其他貨,又要再等三個禮拜,前前後後都唔知等左幾耐先至換到舊嘢返嚟

大家小心呢間野!我朋友d同事已經unfollow 佢(其實好多之前都有怨言圍內傾佢)

大宅

回覆樓主

買鞋冇盒,依家唔係買超特價幾十蚊貨仔喎!大把online shop照樣寄埋盒,一個鞋盒值郵費幾多錢呀!賺得人錢after sales service 係零,收左人錢連tracking number都冇確係好衰。等三個星期先收到貨都係個買家信任佢,收到貨又冇盒又花左仲要收到佢咁不負責任既reply,真係貼錢買難受!
Black list this shop!

孖寶媽咪

男爵府

回覆 ss1120 的帖子

之前睇過有人都話呢間代購態度好差睇到都嬲 仲要咁既態度叫人加388 要返個鞋盒 有無搞錯

大宅

孖寶媽咪 發表於 18-9-28 23:23
買鞋冇盒,依家唔係買超特價幾十蚊貨仔喎!大把online shop照樣寄埋盒,一個鞋盒值郵費幾多錢呀!賺得人錢a ...

係呀!真係好離譜!一開始已問係咪 full set with dust bag ,可能佢響外地住得耐,唔明 full set 乜嘢意思,一定要講明係咪 full set with dust bag and box 講明呢個價錢係冇盒通知買家,買家自行決定要不要,而唔係咁呃人

伯爵府

回覆樓主:

無睇過佢地既野,但就甘睇d message,間野d services就好有問題.貼錢買難受

大宅

Florencema 發表於 18-9-29 22:13
無睇過佢地既野,但就甘睇d message,間野d services就好有問題.貼錢買難受

最好笑嘅係佢叫我自己去shop度買囉,原來有任何問題,責任都響晒個客身上

不負責任嘅賣家

佢個page 之前都俾fb 封左

而家新開返又要再俾錢買番啲like返嚟

可能係因為咁就需要開源節流

別墅

我朋友都有響佢個page買野,但今日收到對鞋,發現同自己著開個對有d唔一樣,個碼差好多,而且包得好高個鞋圈位,而且個rv牌個位都唔係好岩位。我朋友覺得係假既,但佢堅持話係真野,仲叫我朋友有問題去問rv。

大家覺得對鞋假嗎?

大宅

monicahei 發表於 18-10-5 20:05
我朋友都有響佢個page買野,但今日收到對鞋,發現同自己著開個對有d唔一樣,個碼差好多,而且包得好高個鞋 ...

你圈住嗰個位係咪你朋友收嗰對鞋?咩事啊?完全唔係正常RV 喎

別墅

ss1120 發表於 18-10-5 20:15
你圈住嗰個位係咪你朋友收嗰對鞋?咩事啊?完全唔係正常RV 喎

圈住個到係對鞋碼差距,後面個對係我朋友本身著開既。所以個碼都差好多

而且個rv牌都好怪咁。但而家就算發現係假,都無得追啦。朋友話買個教訓,唔通去報警咩。

大宅

想問一下你朋友對鞋有無臭味?我朋友買過有浸味

大宅

monicahei 發表於 18-10-5 20:32
圈住個到係對鞋碼差距,後面個對係我朋友本身著開既。所以個碼都差好多

而且個rv牌都好怪咁。但而家就算 ...

個扣好假,都唔似呢個款嘅扣

大宅

monicahei 發表於 18-10-5 20:05
我朋友都有響佢個page買野,但今日收到對鞋,發現同自己著開個對有d唔一樣,個碼差好多,而且包得好高個鞋 ...

咁咪去問 rv lor
如果係假咁點先

大宅

T呢間嘢啲態度超衰,過咗數問幾時收貨,答我三星期,仲叫我be patient 。過咗三星期前未收到,又冇收到tracking no.,咪問佢寄咗未,等咗兩日都冇覆(已讀不回),咪再問,先答話仲響英國custom,又叫我不要再重複問。你唔覆我先重覆問,未試過代購咁激氣!

大宅

T呢間嘢啲態度超衰,過咗數問幾時收貨,答我三星期,仲叫我be patient 。過咗三星期前未收到,又冇收到tracking no.,咪問佢寄咗未,等咗兩日都冇覆(已讀不回),咪再問,先答話仲響英國custom,又叫我不要再重複問。你唔覆我先重覆問,未試過代購咁激氣!

別墅

ss1120 發表於 18-10-5 20:59
個扣好假,都唔似呢個款嘅扣

可以叫佢報比海關

大宅

florby 發表於 18-10-6 10:52
可以叫佢報比海關

我之前問過另外一間法國代購佢響法國住嘅跟住佢就有呢個回覆:
 we have consulted legal advice.....unless hv the agreement from the brand, it is illegal to resell.

如果英法係一樣,咁KxC冇得到品牌嘅許可轉售,佢已經一早犯左法

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

ss1120 發表於 18-9-29 12:46
係呀!真係好離譜!一開始已問係咪 full set with dust bag ,可能佢響外地住得耐,唔明 full set 乜嘢意 ...

外國住得耐點會唔知咩叫full set? 除非harrods 都無比盒佢je,

子爵府

ss1120 發表於 18-9-28 21:19
利申:我冇揾佢買過野,但今次代友抱不平!出 post 睇下其他JM 有冇 sharing

我朋友由佢得幾千個like 開始 ...

大陸開左rv outlet 同佢個價差唔多
下次不用再受氣了

首頁

尾頁

跳至