淘寶戶口問題

meimei小朋友
|
本人10年前已開淘寶戶口,但只淘了一次,所以已忘記支付方法和密碼。如果現在想再買嘢,是否要從切付款戶口?試咗幾日都唔成功。請問有無高人可指點?感謝!
sarah121512
|
meimei小朋友 發表於 18-9-28 22:55
本人10年前已開淘寶戶口,但只淘了一次,所以已忘記支付方法和密碼。如果現在想再買嘢,是否要從切付款戶口 ...

而家淘寶付款要用香港支付寶/信用卡/八達通或pps. 你10年前果時應該係用大陸支付寶付款?依家要實名認證,我估係呢個原因,所以要重設戶口,你可嘗試問吓客戶服務,唔知幫唔幫到你(emoji)
MiuMiuLi
|
meimei小朋友 發表於 18-9-28 22:55
本人10年前已開淘寶戶口,但只淘了一次,所以已忘記支付方法和密碼。如果現在想再買嘢,是否要從切付款戶口 ...

十年冇登入戶口,記得密碼都應該入唔到,戶口可能比淘寶凍結左~

不如開一個新戶口算,應該簡單 D 冇咁多麻煩~
meimei小朋友
|
回覆 MiuMiuLi 的帖子

起初我都打算開新戶,但入電話號碼時,它話戶口已註冊,開唔到。請問有無其它方法?
MiuMiuLi
|
meimei小朋友 發表於 18-9-29 11:05

起初我都打算開新戶,但入電話號碼時,它話戶口已註冊,開唔到。請問有無其它方法? ...

十年前淘寶戶口應該係用 e-mail 開戶,如果佢話你電話號碼已注冊唔比你開,咁冇辦法,打香港淘寶電話 3018 3610,睇下佢點處理 !? 但係你要預算佢要上傳身份證或回鄉證比佢 ~
meimei小朋友
|

明白,等我問吓。感謝
MiuMiuLi
|
meimei小朋友 發表於 18-9-29 11:22

明白,等我問吓。感謝

其實你有冇用個電話號碼注冊左支付寶HK ??
meimei小朋友
|

其實我都唔記得,可以自己check 倒嗎?
MiuMiuLi
|
meimei小朋友 發表於 18-9-29 15:26

其實我都唔記得,可以自己check 倒嗎?

其實我都唔肯定,只係懷疑你會唔會個電話號碼註冊左支付寶HK,所以再註冊淘寶就唔得

你有冇裝過支付寶HK 個 app ?? 如果冇裝過正常就冇註冊過~

重有個方法不唔知準唔準確 ,搵個有支付寶HK 既朋友,而佢手機電話簿入面又有你電話既,叫佢開支付寶HK,禁 “轉帳”,禁 “手機聯絡人查找”,如果佢睇到你電話右邊有一個 “支” 字,咁應該你個電話號碼有註冊過支付寶HK~
meimei小朋友
|

Thanks