有幾多99想同心抱住?!

vet
|
個仔結婚後,其實想唔想同仔和心抱住?

我就唔想

有冇人想見多D個仔而唔想個仔搬走呢?
yuyueng
|
我仔今年14歲,起佢上中一我已經講到明,我唔想、亦唔會同新抱住,仲有唔可以帶女友番黎過夜。我唔想有婆媳問題,我情願一個人住都唔會同新抱住。
QUEEN314    發表於 18-9-30 21:16
李斯特    發表於 18-9-29 19:36
wcpcelia    發表於 18-9-29 08:22
寶褓保補    發表於 18-9-29 08:20
loved    發表於 18-9-29 00:41
zitzai
|
千奇唔好,保持安全距離,見少 d 好過反面無得見
good_pig
|
vet 發表於 18-9-29 00:32

我就唔想

以前果輩多D O既...

三代同堂
Jameskey
|
vet 發表於 18-9-29 00:32

我就唔想

到時諗法可能唔同!有啲父母比幫唔到首期咪將就下同屋等佢慳啲租盡快買樓,呢啲都好睇個個仔有無本事。 我識得個朋友有兩層樓收租,但個仔一到十八歲就孖阿爺申請公屋,公屋條隊只會越來越難排。
yokulami
|
諗都無諗過呀
sjnl43
|
Jameskey 發表於 18-9-29 01:32
到時諗法可能唔同!有啲父母比幫唔到首期咪將就下同屋等佢慳啲租盡快買樓,呢啲都好睇個個仔有無本事。 我 ...

因為有世襲,舉報埋都無事, 早巳當初祖屋, 安排好晒, 啊大長子同父母住

其他子女自己買私樓, 根本一對身份証no. 對到又有公屋, 又有居屋, 結左婚生左b 就係唔做野!

石蔭東房署做事一流
maywong288
|
相見好同住難
間唔中見一次半次,都仲可以張就下扮好新抱
要同住唔理係新抱角色定99角色雙方都好辛苦
peonica
|
最盡住得近,大家都要私人空間中
Miulo
|
去婆媳版見識下,包你以後提都唔敢提。
sushiroll
|
Miulo 發表於 18-9-29 02:51
去婆媳版見識下,包你以後提都唔敢提。

littlefunpig
|
有咩人想間屋多個人?一般家庭都400零實用,放一個家庭已經好迫,仲要呀仔成家再搬黎?

鬼咩!個仔無本事無首期,呀爸呀媽又無,為左快d有孫抱咪焗住搬埋黎

呢度實牙實齒話死都唔俾新抱搬黎、第時呀仔無本事又見身邊個個朋友都娶曬新抱抱曬孫,仲唔e起棚牙歡迎個無樓都肯嫁入黎既女人咩?
piv
|
我同c6打算結婚時,我奶奶就話想同我哋一齊住,我當然婉拒啦!
貧窮媽媽
|
我唔想
simpleAA
|
Jameskey 發表於 18-9-29 01:32
到時諗法可能唔同!有啲父母比幫唔到首期咪將就下同屋等佢慳啲租盡快買樓,呢啲都好睇個個仔有無本事。 我 ...
父母有兩層樓,亞囝申請公屋有咩問題?亞囝有資格當然可以申請,或者係咪覺得父母嘅資產財產一定要比下一代?如果將來囝囡不孝,兩老點生活,其實亞囝自食其力唔靠父母幾好,但公屋排隊難又係另一回事都冇辦法,新移民佔多數令攞公屋難上加加加難
asa2012
|
唔想,但人工低,樓價高的年代,不敢講得咁決絕
caryfox
|
免啦!⋯⋯
自己見過唔少奶奶,
又要煮飯比 仔 和 心抱 食,
又要湊 孫仔 孫女,

係這裡見到的會員駡奶奶的留言⋯⋯睇到心到淡,

最離譜的⋯⋯無所事事的心抱,
居然仇視 有少少錢老爺奶奶無錢比佢揸手⋯⋯
LittleRoxie
|
piv 發表於 18-9-29 03:38
我同c6打算結婚時,我奶奶就話想同我哋一齊住,我當然婉拒啦!

我叫我媽媽出聲
我媽媽說「我縦壞咗個女,一陣同你住,咪盞你個仔夾係中間...」
將來阿女嫁,我會講同一翻說話

MsBusy
|
一山不能藏二虎,
唔想
李斯特    發表於 18-9-29 19:38
michelle071180    發表於 18-9-29 18:31
心肝寶貝仔
|
我唔想