睡眠質素

panandda
|
成日都瞓得差 最近用小米手環測 原來我深眠唔夠一個鐘 各位JM有無用過 可以分享下嗎?
Poyau
|
放鬆
sushiroll
|

mariefish
|

cibewong
|
panandda 發表於 18-9-29 10:14
成日都瞓得差 最近用小米手環測 原來我深眠唔夠一個鐘 各位JM有無用過 可以分享下嗎?
...

咁你自己覺唔覺瞓得差先?
cassie0025
|

其實點知呢D手環測得準唔準? 佢用咩原理去測睡眠質素?
bosch
|
...

雖然唔夠一個鐘,但係佔整個睡眠時間幾多%?

我用華為手環,我瞓5個鐘,深層睡眠1個鐘多d,佔22%,正常範圍。佢話over 2成係正常。
tsung
|
cassie0025 發表於 18-9-30 00:53

同問
mmya
|
瞓覺應該遠離電子產品
sophialihk
|
...

我朋友就是因為用這些product, 太緊張憂心, 訓得更唔好, 血壓更高
panandda
|
cassie0025 發表於 18-9-30 00:53

我估係心率 佢計到你入睡同清醒時間 淺眠同深眠
panandda
|
mmya 發表於 18-9-30 09:18
瞓覺應該遠離電子產品

我都有擔心會唔會有幅射
panandda
|
sophialihk 發表於 18-9-30 10:32
我朋友就是因為用這些product, 太緊張憂心, 訓得更唔好, 血壓更高

咁我又無好緊張 平常心 但第二朝想睇下瞓成點
panandda
|
bosch 發表於 18-9-30 00:54
雖然唔夠一個鐘,但係佔整個睡眠時間幾多%?

我用華為手環,我瞓5個鐘,深層睡眠1個鐘多d,佔22%,正常 ...

咁你真係好好 我瞓7-8個鐘架