興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

lyh80115 發表於 18-10-6 13:29
麦芒5可以,CPU同魅蓝note6一樣,3340mAh夠用啦。而其他機我唔見有直送……

https://item.m.jd.com/produ ...

我同事聽你話改去咗TB 購買了

子爵府

lyh80115 發表於 18-10-5 19:48
錘子手機個系統幾有特色嘅,好多嘢玩,有機會可以試下,千幾蚊唔貴,做下副機唔錯。

魅族就頹咗幾年,最 ...

兩個品牌銷量一直都係差

大宅

lyh80115 發表於 18-10-6 13:29
麦芒5可以,CPU同魅蓝note6一樣,3340mAh夠用啦。而其他機我唔見有直送……

https://item.m.jd.com/produ ...

同事聽C hing 建議網購麥芒五集運去東莞再到港自提,在進行手機真偽驗證時,她想問看到附圖咁的顯示,定還是係她輸入資料上出錯,代表係假手機嗎?

她昨天下午嘗試親自到深圳問華為客服,華為說只回答響佢地度購買的手機會員呢類問題,所以C hing 你可以俾啲經驗意見嗎 ?

翡翠宮

不可奉告 發表於 18-10-14 10:48
同事聽C hing 建議網購麥芒五集運去東莞再到港自提,在進行手機真偽驗證時,她想問看到附圖咁的顯示,定還 ...

乜唔係退貨咩?京東自營買過啦,唔好喺鋪仔買。

大宅

lyh80115 發表於 18-10-14 11:30
乜唔係退貨咩?京東自營買過啦,唔好喺鋪仔買。

已經退貨嗰部係我家姐在京東買,依家呢部係我公司自己同事自己上網淘的, 咁即係按C hing 你經驗呢部都需要做七天無理退貨嗎?

翡翠宮

不可奉告 發表於 18-10-14 13:00
已經退貨嗰部係我家姐在京東買,依家呢部係我公司自己同事自己上網淘的, 咁即係按C hing 你經驗呢部都需 ...

退得咪退,呢啲機都係鬼鬼哋。我内地買機只喺品牌官網或者京東自營買過,未查過真偽,因為無需要。内地買梗係搵最可靠商家,或者買香港行貨。

京東自營麦芒5,可以寄關口東帆集運,去退貨時順手攞,用集運又得。
https://item.m.jd.com/product/3234250.html

大宅

baby668 發表於 18-10-9 14:55
兩個品牌銷量一直都係差

以下 數款 千元國行機, C hing 有咩好建議選擇呢?

8 plus 華為 4+ 64

https://item.m.jd.com/product/26695560504.html?ShareTm=qvW5Bzdv3%2BD8Lz0%2FzSfKR930w6n222RdcpFWh82%2F%2FvvWV4Fh30zB82FuUSLXRa75lPqjseFWOWDi6R3IQVbfUN57wuRgL3YWxGm69iNoER%2B7ErP0SvFeLAzTPP6dbHTMTNssjdkL9ZGLmX85T9jHzz8MW71rimEfoiwXO5xfYPw%3D&ad_od=share&utm_source=androidapp&utm_medium=appshare&utm_campaign=t_335139774&utm_term=CopyURL

華為 麥芒6 4+64GB
https://item.m.jd.com/product/16986927363.html?ShareTm=Z6TMhtYCwFG%2BMRuGPft20rnvTxjUyQXJ18AJg91oMMpXwYPzgQ9br%2BbnPETTCXdZ79U293hpo6Bi4j2VXkmhVbOL7mBx4ICeEb%2FkLPRIcRKr5KWoIi2tkkp09ot2TphGBIYY42f9riCkJzfX4TlrZsqL8TqWS3FFA%2BujPQ6pRZU%3D&ad_od=share&utm_source=androidapp&utm_medium=appshare&utm_campaign=t_335139774&utm_term=CopyURL

翡翠宮

不可奉告 發表於 18-10-27 15:13
以下 數款 千元國行機, C hing 有咩好建議選擇呢?

8 plus 華為 4+ 64

我揀麦芒6,因為有NFC,不過自營無白金;8plus有,可以雙11睇下有無特價,直寄香港。

大宅

lyh80115 發表於 18-10-29 14:22
我揀麦芒6,因為有NFC,不過自營無白金;8plus有,可以雙11睇下有無特價,直寄香港。
...

我都係會揀 8 plus (因麥芒6 冇白色機面) 交國內集運送香港自提,但勁唔明自營就算扣埋100元優惠卷都仲要1399,而其他京東小商店可以賣到1199 再減50元優惠卷,大家都有發貨比我兼有全國聯保,同用京東物流派貨我!!

到底我應點取捨??

翡翠宮

不可奉告 發表於 18-10-29 20:12
我都係會揀 8 plus (因麥芒6 冇白色機面) 交國內集運送香港自提,但勁唔明自營就算扣埋100元優惠卷都仲要1 ...

都未踏入11月雙11厮殺期,下個月先會劈價 ,盡量買自營直送香港。

大宅

lyh80115 發表於 18-10-29 20:27
都未踏入11月雙11厮殺期,下個月先會劈價 ,盡量買自營直送香港。
...

按你經驗自營會再減多幾多左右?
定還是c hing 你覺得信嗰啲京東細商店唔過呢?

翡翠宮

不可奉告 發表於 18-10-30 12:29
按你經驗自營會再減多幾多左右?
定還是c hing 你覺得信嗰啲京東細商店唔過呢?
...

如果可以再減多100就買咗佢直送。我自己内地網購智能手機只試過官網或者大網站買自營。小店只買過非智能機,曾經買過部非智能機識自動發短訊吸錢,我要做啲手腳先停止到,好多鬼機,差一二百我唔冒險,飲餐茶都唔只。

大宅

lyh80115 發表於 18-10-30 12:34

如果可以再減多100就買咗佢直送。我自己内地網購智能手機 ...

上次我家姐嗰部麥芒5 都係很辛苦到自營店搶到999 交集運是「正版」

另我又睇到香港格價網有現貨港行機賣 7X 4+64, 白金機都係hk$1399 or 水貨 hk$1268元, 你覺得呢個型號可以考慮嗎?

翡翠宮

不可奉告 發表於 18-10-30 13:22

上次我家姐嗰部麥芒5 都係很辛苦到自營店搶到999 交集運 ...

7X電細咗,其他配置差不多,行貨應該唔會有,亂寫。

大宅

lyh80115 發表於 18-10-30 14:47
7X電細咗,其他配置差不多,行貨應該唔會有,亂寫。

你意思嗰間高登xx 1399元都係賣緊國內水貨only ?

翡翠宮

不可奉告 發表於 18-10-30 15:21
你意思嗰間高登xx 1399元都係賣緊國內水貨only ?

www.vmall.hk唔見有,可以判斷為無行貨。

大宅

lyh80115 發表於 18-10-30 15:23

www.vmall.hk唔見有,可以判斷為無行貨。

4+64 ,但間嘢用hk$1399賣,所以更加肯定佢地?????

翡翠宮

不可奉告 發表於 18-10-30 17:33
vmall.hk 4+64 賣緊人仔 1599 ,但間嘢用hk$1399賣,所以更加肯定佢地?????
...

價錢唔評論,vmall.hk係香港官方商城,唔見有售,所以肯定無行貨。

大宅

lyh80115 發表於 18-10-30 12:34

如果可以再減多100就買咗佢直送。我自己内地網購智能手機 ...

我正話在當當網見到呢間賣麥芒6,唔知靠唔靠得住呢?

华为 HUAWEI 麦芒 6 全网通 4GB+64
http://product.m.dangdang.com/product.php?pid=1081563078

大宅

魅族影相靚

首頁

尾頁

跳至