頭三個月產檢要幾耐一次?

ruby-ruby
|
而家9週,政府要排到15週先有得產檢,如果搵私家產檢,應該幾耐檢查一次?
mmbili
|
我果陣一個月產檢一次
Baby_Gena
|
ruby-ruby 發表於 18-9-29 12:13
而家9週,政府要排到15週先有得產檢,如果搵私家產檢,應該幾耐檢查一次?
...

我大約3個月開始每月私家產檢一次,覺得見到Bb個心安心啲。
katiejim
|
無乜特別既話,我都係一個月一次。
ruby-ruby
|
原來一個月一次都ok, 仲諗梗需唔需要兩個星期一次,係咪太密太緊張?
dolldollk
|
ruby-ruby 發表於 18-9-29 14:52
原來一個月一次都ok, 仲諗梗需唔需要兩個星期一次,係咪太密太緊張?

要睇幾週, 初初我6週去醫生就要2星期後去產檢, 跟住就開始一個月先一次, 我好似睇過話就生之前先又要2星期一次咁
我要做媽媽
|
私家系一個月一次架,我覺得政府系耐咗小小既
kmbb519
|

32週打後先兩星期一次,36週後一星期一次…… 私家個醫生通常睇完一次會約埋你下一次,佢會同你講幾時覆診最適合(emoji)
ruby-ruby
|
我要做媽媽 發表於 18-9-29 17:15

係啦,隔咁耐先產檢,搞到人好擔心
puppydingo
|
我陀孖所以3個月前2星期一次。
政府一個月一次。
3個月後,私家3堡星期一次。
30周後政府一個星期2次,私家一星期一次。
忙倒嘔
Chingyeeyeee
|
...

我到依家就泥37w都一個月一次,政府私家兩邊走,不過都睇返自己情況,有特別狀況就可能要聽返醫生意見照密啲
RubyYu07
|
你宜家照到閃閃了係咪?係既話頭三個月都無乜可以查啦,好好休息。
RubyYu07
|

33週之後先兩個星期一次架!
kmbb519
|
我要做媽媽 發表於 18-9-29 17:15

政府好似6星期一次...... 但就算佢日日比你去都無用,剩係得量血壓同聽心跳
haha748494
|
我第二胎系高O,好似半個月一次。
ruby-ruby
|
RubyYu07 發表於 18-9-29 23:03
你宜家照到閃閃了係咪?係既話頭三個月都無乜可以查啦,好好休息。

照到閃閃了,不過成日自己擔心
ruby-ruby
|
haha748494 發表於 18-9-30 18:00
我第二胎系高O,好似半個月一次。

我都係高齡
hamsterma
|
...

頭三個月一個月一次
ruby-ruby
|
kmbb519 發表於 18-9-30 01:05
政府好似6星期一次...... 但就算佢日日比你去都無用,剩係得量血壓同聽心跳
...

明白,多謝大家既解答
haha748494
|
回覆 ruby-ruby 的帖子

你第幾胎吖,孕期會唔會勁嘔。