胎盤低

zhukimlim
|
之前照結構醫生有提過胎盤低 話會升返上去 只要留意有無出血就得...
之後一直檢查都無咩進展 尋日31wks 4再去睇都仲話係低
威記之前都比左期我34wks 照胎盤..希望到時升得返啦
我係政府生,有無人知如果真係升唔返 係咪要開刀? 我又聽人講順產會好危險....

haha748494
|
之前我都聽過,我同學就開刀喇。
Hermesianne
|
zhukimlim 發表於 18-9-29 13:44
之前照結構醫生有提過胎盤低 話會升返上去 只要留意有無出血就得...
之後一直檢查都無咩進展 尋日31wks 4再 ...

我一開始已被照到胎盤低到掂住宮頸位,醫生講明如果唔升返甚至再降就要開刀,怕胎盤擋住bb會出唔到黎兼大出血。去到22週左右照結構林勇行都話好低,但佢話好常見,有8成咁情況之後30週左右都會升返,而瑪麗醫院24同32週時照都一樣未升,最後36週再照我終於升返!我一直都好擔心,但一諗到只要bb平安就會頂硬上!而個衰豬最終喺40+6先肯順產出黎,陣痛果時我仲痛到發癲叫要轉開刀
Cherrylmi1211
|

我同你情況好相似呀
約左政府下星期34週照胎盤
上星期睇私家話我1-2期
私家醫生比我既見議係1-4期都要開刀

KILW
|
升唔返睇第幾期。有d公立醫院1期都迫人試順產。2-4期一定要開刀。
胎盤低就算開刀都比一般媽媽開刀危險,會流血比人多,但順產比開刀更危險。
zhukimlim
|
Cherrylmi1211 發表於 18-10-1 08:41
我同你情況好相似呀
約左政府下星期34週照胎盤
上星期睇私家話我1-2期

私家醫生都話我係一期 佢話仲有時間有機會升返 希望真係會升返啦..
zhukimlim
|
KILW 發表於 18-10-1 16:00
升唔返睇第幾期。有d公立醫院1期都迫人試順產。2-4期一定要開刀。
胎盤低就算開刀都比一般媽媽開刀危險,會 ...

唉...呢樣係我最擔心的事.....希望會升返啦...
zhukimlim
|
haha748494 發表於 18-9-30 22:19
之前我都聽過,我同學就開刀喇。

佢都係公立醫院生, 佢有無提過第幾期?
zhukimlim
|
Hermesianne 發表於 18-10-1 03:16
我一開始已被照到胎盤低到掂住宮頸位,醫生講明如果唔升返甚至再降就要開刀,怕胎盤擋住bb會出唔到黎兼大 ...

如果順產到 我都會堅持順產呀
JD930
|
zhukimlim 發表於 18-10-1 19:31
私家醫生都話我係一期 佢話仲有時間有機會升返 希望真係會升返啦..
...

bchuma
|

你要多點臥床呀,無到處走啦
我要做媽媽
|
我覺得都係一間間醫院架,建議你問清楚
Cherrylmi1211
|
zhukimlim 發表於 18-10-1 19:31
...

1期仲有機會呀
祝我地一齊快快升高