夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

老公份人傾2句就當人知心朋友 , 有時佢諗野好天真 , 但老公話男人同女人諗野唔同 , 我屬於分明啲 !
好似老公叫兼職前同事黎食入伙飯 , 之前去旅行團啲團友去百日宴 , 佢話佢地好想去2仲問佢 , 我話係客氣說話姐 , 唔好認真 , 人地唔會黎, 最後冇人黎 !
早2日去鄰居屋企開大食會 ,老公話唔記得帶錢 , 同人講下次比 , 我同老公講即刻落街敢啦 , 鄰居最後都忘記收錢 ,老公又唔問返人 ! 我覺得大家搵錢都辛苦 , 想做朋友就唔好搵人笨 !
另外老公借人錢 ,雖然人地唔洗佢還 ,但我要佢還錢比人!
你地覺得我份人是否太分明 ??定男人同女人諗野唔同呢 !

子爵府

YKU_123 發表於 18-9-29 14:11
老公份人傾2句就當人知心朋友 , 有時佢諗野好天真 , 但老公話男人同女人諗野唔同 , 我屬於分明啲 !
好似老 ...

唔係個個男人係咁, 妳老公應該為人比較單純, 仲左招都可能唔知奶左D 咩既人.

如果女人係咁, 好易蝕低左得翻棚骨, 所以一般女人危機感比較重.

別墅

畀面勳章

好似老 ...

你諗野成熟佢諗野年青人咁唔夠老練! 佢唔明一件事或一句野都會影響人與人的關係

洋房

雖然樓主老公有點單純,但也率直和熱情,和這樣的人一起應該很易相處。

子爵府

回覆樓主:

每種性格都有好壞兩面
你老公可以話爽朗不拘小節,熱情
亦可以係輕率, 恃熟賣熟,天真
睇你睇邊一面

伯爵府

好似老 ...

可能係你老公比較單純

瑪瑙宮

兩公婆性格互補係好事.

翡翠宮

回覆樓主:

佢性格係咁就係咁,佢同人點相處我吾會干涉,總之吾會走去買/賣倫敦金就ok

我係佢老婆吾係佢老母

公爵府

牛年勳章

女性始終細心d, 寧可自己豪俾人, 也不想拖欠人, 免得俾人說閒話, 令自己唔開心

大宅

我覺得好多男人諗野都係咁,自我感覺良好就ok, 諗野唔會好細密。我老豆同老公都係,有時得罪左人都唔知咩事。

首頁

尾頁

跳至