懷孕嚴重腰痛

callyso
|
同大家分享下, 3日前 我突然腰痛盤骨痛,要扶住野先行到,痛到漂晒汗,之前都聽人講過有些bb位置壓到神經線要等胎位改變,甚至出世先唔痛。 😨😨
原來有得救 去左找中醫針灸了2天和吃中藥,今天基本已經自己活動到。
hamsterma
|
callyso 發表於 18-9-29 16:03
同大家分享下, 3日前 我突然腰痛盤骨痛,要扶住野先行到,痛到漂晒汗,之前都聽人講過有些bb位置壓到神經 ...

無痛就好喇
haha748494
|
只能感歎做媽媽真系辛苦,你要保重吖。
helmetjune
|
同大家分享下, 3日前 我突然腰痛盤骨痛,要扶住野先行到,痛到漂晒汗,之前都聽人講過有些bb位置壓到神經 ...

我21週都開始腰痛,痛到彎唔到身,洗頭都要老公幫,用左托複帶之後好好多了,你都可以試下(emoji)
NNL1012
|
helmetjune 發表於 18-10-1 13:17
我21週都開始腰痛,痛到彎唔到身,洗頭都要老公幫,用左托複帶之後好好多了,你都可以試下(emoji)
...

你用邊隻托腹帶?係邊買?
ching129
|
helmetjune 發表於 18-10-1 13:17
...

我都想知呀
JD930
|

bchuma
|

係! 三個月係會腰痛 ,特別第一胎,往後慢慢會好嘠
helmetjune
|
NNL1012 發表於 18-10-1 16:28

我用呢款

https://www.mammyvillage.com/products/crossshapetypesupportbelt
helmetjune
|
ching129 發表於 18-10-1 19:07
我都想知呀

我用呢款

https://www.mammyvillage.com/products/crossshapetypesupportbelt
Sweetbabymom
|
托腹帶約幾多週開始用咖?
solterayu
|
NNL1012 發表於 18-10-1 16:28

我趁一田特做緊BB展買嘅, $319
用左一星期