婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Sweetbabymom 發表於 18-10-2 13:16
緊係有啦,日日都係背後話佢。成日亂up嘢,好過分

點爆佢?

公爵府

Jati 發表於 18-9-29 16:07
如題。平時我忍得就忍,唔忍得就笑笑口窒佢。但一旦佢好過份的話我都唔知會唔會爆佢...爆完同老公點交代? ...
有,忍咗佢好多年,以為我好蝦,成日搵我出氣,無端端搵野黎鬧我,有次真係忍無可忍同佢嘈一大鑊,之後咁多年都無見佢,男家任何節日我都無出席,不知幾好

大宅

Mnbvcxdsa 發表於 18-10-3 22:04
有,忍咗佢好多年,以為我好蝦,成日搵我出氣,無端端搵野黎鬧我,有次真係忍無可忍同佢嘈一大鑊,之後咁多 ...

爽!爆完以後唔洗見,等左好耐啦!早知一早爆大 wok

Mnbvcxdsa    發表於 18-10-3 23:43

洋房

如題。平時我忍得就忍,唔忍得就笑笑口窒佢。但一旦佢好過份的話我都唔知會唔會爆佢...爆完同老公點交代? ...

無正面爆大穫,但唔岩聽一定駁嘴同黑面,唔洗同佢客氣,但試過好多次WhatsApp 內數佢的錯失。佢都知我難搞,最後在姨媽姑姐背後數下我之外,都唔太敢同我接觸太多

水晶宮

回覆樓主:

唔會,點嬲都好,此人不爆得,佢唔係自己阿媽,嘈完都可以和好,當好嬲時又面對唔到時你仲有好多方法處理,可以唔見面,可以去旅行,可以回娘家,可以去大灑金錢減壓

聰明的女人唔會比老公見到專橫,婆媳吵鬧的1面,口角之勝利對自身婚姻無任何益處,相反讓老公處處見到你的忍讓,你的委屈,你明la精人出口…………有d野留比人做好d

男爵府

我唔怕事。太過份會自己開聲say no thank you.
唔過份比面c6, 由佢搞掂奶奶。

複式洋房

spikenard 發表於 18-10-7 20:33
唔會,點嬲都好,此人不爆得,佢唔係自己阿媽,嘈完都可以和好,當好嬲時又面對唔到時你仲有好多方法處理, ...

死啦⋯我成日都忍唔住出聲呀⋯我老公都有幫我口話佢!但佢恰我老公架囉!可能親生仔唔會咁俾面或者佢份人本身就乜都老馮,唔識珍惜身邊有既野,可能老爺因爲咁先頂佢唔順離開佢掛⋯所以我頂唔到只有我出聲⋯

男爵府

回覆樓主:

99係超級控制狂,有佢講冇人講嗰種。我都經常吞聲忍氣,為老公同小朋友着想費時同99嘈,笑笑口算數。真係唔知幾時我會爆!驚爆起上嚟一發不可收拾。
有時同老公呻下,都唔要求佢做啲咩。99過七十相信佢絕對唔會改自己嘅脾性

子爵府

Mnbvcxdsa 發表於 18-10-3 22:04
有,忍咗佢好多年,以為我好蝦,成日搵我出氣,無端端搵野黎鬧我,有次真係忍無可忍同佢嘈一大鑊,之後咁多 ...

你同我一樣,佢呢 d 人對佢好吾得,硬要迫到人埋牆角爆佢一大獲先知衰!
比面我老公同小朋友,而家我都會出席活動,但當佢透明

Mnbvcxdsa    發表於 18-11-23 21:54

大宅

spikenard 發表於 18-10-7 20:33
唔會,點嬲都好,此人不爆得,佢唔係自己阿媽,嘈完都可以和好,當好嬲時又面對唔到時你仲有好多方法處理, ...

最怕連老公都試緊底線,將老婆忍讓當理所當然

水晶宮

wongjackie 發表於 18-11-23 21:38
最怕連老公都試緊底線,將老婆忍讓當理所當然

老婆忍讓真係理所堂然架

男爵府

我都等緊呢一日,忍佢忍到命都少幾年!自私到極點!甘既年紀仲發老姣媾仔!救命

複式洋房

炒大鑊點都系會你唔啱 所以冇理佢 只要電話錄音 錄起佢為正據 佢確實有幾衰 重可以重溫添(emoji)(emoji)
雖然不多炒大鑊 但我已練到冇有怕 上次爆話我 我回佢 你咁唔鐘意我 認為我衰 咁咪佢去同佢個囝講 叫佢個囝同我離婚 唔好同我一齊 之後佢冇嘢講 亦知冇我符 咁佢就冇得放肆同亂嚟 伸利 有一囡一囝(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

回覆樓主:

99成日執垃圾,掉出街既第二日又出現喺屋企,你話死唔死

大宅

我無當面爆過99, 但99見我當面爆我媽, 佢知我不是省油燈

男爵府

回覆樓主:

我成日好似處境劇咁,諗下就當做左 但當真係做左,我估c6一定嬲死我

伯爵府

回覆樓主:

我平時已經盡量忍佢,講咩都唔理佢,但係佢真係好離譜!!

嗰次99响冇通知嘅情況之下衝上嚟我屋企,當時真係被佢嚇親,佢一入門口我就爆佢做咩唔打電話俾我先 我嗰吓成個人震曬,都唔知係太驚家係太嬲。

之後佢再冇話要上嚟,我亦都繼續扮冇嘢同佢相處。

複式洋房

萌貓 發表於 19-1-7 11:19
我平時已經盡量忍佢,講咩都唔理佢,但係佢真係好離譜!!

嗰次99响冇通知嘅情況之下衝上嚟我屋企,當時真 ...

我都試過喎,早上換緊衫突然開鎖入屋,上黎又唔通知聲,試過係家休息緊,佢又唔講聲就帶人上黎

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

dinner1314 發表於 18-12-4 18:58
我無當面爆過99, 但99見我當面爆我媽, 佢知我不是省油燈

我都試過有次喺佢面前爆我阿媽,佢好驚

Poyau    發表於 19-1-8 11:08
不要從別人的嘴裡去認識我

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

crystal媽咪 發表於 19-1-8 09:23
我都試過有次喺佢面前爆我阿媽,佢好驚

犀利

首頁

尾頁

跳至