網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

jje 發表於 18-10-8 17:20
Hotbuy,成曰見下午到貨,有重量出,但又不上架!等幾個小時也沒更新,之后便錯過了下單發貨截單!咁便是見到又 ...

x 2

近期多次發生!希望佢哋可以改善一下!

大宅

yayaya123 發表於 18-9-30 11:54
入倉超快,有幾次有件貨接近7點先送到去,我立即俾錢,佢都可以當晚發貨,但樂淘係穩定地今發後 ...

係,我都覺得hotbuy 上架超慢,客服只得一個,大陸倉庫根本聯絡唔到,星期日又冇客服上班回覆。
同埋系統不完善,
心態,心態,心態,一個人的心態非常重要!

大宅

回覆樓主:

有半kg計就好

男爵府

yayaya123 發表於 18-10-8 17:36
所以我用樂淘好過,今發後至,入倉快,入倉會彈通知,6點後俾錢都即晚發貨
至於大件野,最近搵到間新既, ...

請問邊間80cm先計體積重?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

yayaya123 發表於 18-9-29 16:43
如題!
成日想集個陣發現磅到1.00xkg / 3.00xkg咁樣!
1.00xkg就當2kg
唔係多左好多都算

大宅

20150618bb 發表於 18-11-8 17:54
唔係多左好多都算

就係多左丁屎咁多就要俾$7先谷氣
但我已經脫苦海,用第二間

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

yayaya123 發表於 18-11-8 17:56
就係多左丁屎咁多就要俾$7先谷氣
但我已經脫苦海,用第二間

男爵府

畀面勳章

yayaya123 發表於 18-9-29 16:43
如題!
成日想集個陣發現磅到1.00xkg / 3.00xkg咁樣!
1.00xkg就當2kg

http://www.hotbuyhk.com/buy_price

佢地運費果度已經大大隻字寫明:
1. 貨品合併後,每單不足一公斤以一公斤計算。
其實唔止hotbuy, 神州、4px都係不足1公斤當1公斤架啦…

大宅

Hopuco 發表於 18-11-11 11:43
http://www.hotbuyhk.com/buy_price

佢地運費果度已經大大隻字寫明:

如果突0.00xkg丁屎咁多,神州有得waive架,所以咪問下囉
而且我依家好肯定hotbuy有呃秤,不過就唔係件件都呃

男爵府

畀面勳章

yayaya123 發表於 18-11-11 11:45
如果突0.00xkg丁屎咁多,神州有得waive架,所以咪問下囉
而且我依家好肯定hotbuy有呃秤,不過就唔係件件都 ...
我覺得hotbuy都唔算好呃,始終包裝都有D重量,好難岩岩好1KG的,同埋如果唔過1KG你可以自己combine d 貨唔超1KG啊
我用過最呃係4px..同一件貨買兩次,係神州果邊磅輕好多
Hotbuy有樣野好係今發明至出得好快 ,我今個月先由神州轉過黎

大宅

Hopuco 發表於 18-11-11 11:51
我覺得hotbuy都唔算好呃,始終包裝都有D重量,好難岩岩好1KG的,同埋如果唔過1KG你可以自己combine d 貨唔 ...

我講呃秤個樣野無包裝,得膠袋裝住咋
我無話要求啱啱好齊頭1kg喎,係連幾次買唔同嘅野都係突少少先谷氣

大宅

Hopuco 發表於 18-11-11 11:51
我覺得hotbuy都唔算好呃,始終包裝都有D重量,好難岩岩好1KG的,同埋如果唔過1KG你可以自己combine d 貨唔 ...

如果兩三點先到倉,好多時要5點後先上架,有幾次5:0x先上架唔知又係咪巧合呢?又要等第二日先出到貨,上架慢到咁都仲算快?
我依家用個間就算5點到倉,都可以即刻上到架,續重無咁貴,都試過突少少,我都完全唔會介意俾多1kg續重,因為人地做得好跟得好
講到尾,你未試過接二連三咁突少少而俾多1kg錢係唔會明,你覺得hotbuy咁好係因為用開出名差嘅集運姐

大宅

toronto929 發表於 18-11-8 11:59
請問邊間80cm先計體積重?

611easy

首頁

尾頁

跳至