想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我一開始睇西醫,食藥打針都唔得..轉左睇中醫半年,後尾發現內膜增生同埋有瘜肉,刮左2次宮..而家開緊針等做iui

點知我對d 藥無乜反應..而家加到300個unit..
好攰好攰..

😔

複式洋房

missdpig 發表於 18-10-15 21:42
我一開始睇西醫,食藥打針都唔得..轉左睇中醫半年,後尾發現內膜增生同埋有瘜肉,刮左2次宮..而家開緊針等 ...

一齊加油啊!!但你既經期準嘛?

大宅

回覆 misswny 的帖子

唔準....

複式洋房

回覆樓主:

我38,紅d又check唔到排左未,究竟有咩方法知排左未呢?

大宅

kinsbb 發表於 18-10-3 10:07
我都有多囊,我情況係卵子唔識自己大,所以無排卵,個人認為中醫只有助改善體質,但無助排卵,而且我嗰陣都 ...

我情況同你一樣可唔可以pm個生育醫生俾我啊?

大宅

KarenCheuk 發表於 18-10-3 17:18
係牙,我係食排卵藥,之再排卵針,再破卵針,全部食中藥付助加強

你係邊度睇呀

大宅

misswny 發表於 18-9-29 16:50
計劃有小朋友後
一年都未有(經期唔準keep住啡色M)
去睇西醫食左一次排卵丸

我都係多囊,你照超聲波,醫生有無話係輕微定典型果隻?我係典型,即係一個卵巢有成20幾30粒,其實係可以一直中醫+西醫,因為你食排卵藥/打排卵針都係黎M之後先開始,一食西藥就停中藥,之後都dodo後等消息就食番中藥,我之前都係咁,如果你係典型既話,我會勸你唔好晒時間,直接ivf喇,因為多囊既人好難排卵,就算排到,啲卵質素都好大機會唔好,所以多囊既人會比平常人容易小產,你而家幾多歲?

大宅

misswny 發表於 18-9-29 16:50
計劃有小朋友後
一年都未有(經期唔準keep住啡色M)
去睇西醫食左一次排卵丸

其實每月食排卵藥既錢,睇3個月都夠你去台灣做一次ivf喇,我睇果個中醫佢可以幫我調番正常週期,我好明顯覺得身體由寒底變番正常,之後就去左做ivf bingo左,我32,試左半年唔得我即刻做ivf喇,因為多囊真係好難控制,佢又唔會好番,體溫同排卵紙都check唔準,加油希望幫到你啦

大宅

camille_wilson 發表於 18-10-12 09:24
我又係多囊友,第一胎前M是啡來2,3個月不停,有看中醫,排政府不育做檢查,之後在生殖醫生食排卵藥(停中 ...

ivf一次成功了,現24週,多囊友都有好處,我對針藥有反應,抽了35粒卵,培植了11個D5胎,放了一個就成功,無食過中藥,所以我建議主力西醫,中醫真係等到幾時無人知。

首頁

尾頁

跳至