婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

jenny729 發表於 18-9-29 22:42
我人工大約是C6一個double,從來,我地大家財政獨立,屋企主要開支丶供樓主要由C6負責,我就負責工人丶買餸 ...

你同佢講,佢從來冇俾過錢你供書教學,所以你依家搵幾多錢,理論上同你老爺都冇關係!
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

男爵府

唔係怪獸 發表於 18-10-13 22:03
你同佢講,佢從來冇俾過錢你供書教學,所以你依家搵幾多錢,理論上同你老爺都冇關係!
...

一爆果陣已經講過,因為呢個從來係我睇法,佢厚顏無耻到話結左婚,你嘅$就應該共享

伯爵府

jenny729 發表於 18-10-14 01:17
一爆果陣已經講過,因為呢個從來係我睇法,佢厚顏無耻到話結左婚,你嘅$就應該共享
...

咁你自己比老公多果份快D供股等縛死佢
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

珍珠宮

王國教室勳章

男人咁樣好核突
佢係錫個仔就唔好攪攪震啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

jenny729 發表於 18-10-14 01:17
...

你即刻回返佢,你要唔要面
你唔要你個仔都要!

為左錢抓爛塊面同個新袍乞錢都係第一次聽!

好在你搵得多又推曬你c6揹曬d重大開支咋,重有唔做聯名戶口,一個人楂住大舊saving先有say!

千其咪理你個奶奶,尤佢繼續發窮惡獻醜

伯爵府

嘩,你62都幾厚顏冇䎵喎,不如自已出去搵富婆包好過叫D仔去食軟飯啦,咁你99呢佢都要歉錢養起頭家?!

男爵府

JFL 發表於 18-10-19 09:00
嘩,你62都幾厚顏冇䎵喎,不如自已出去搵富婆包好過叫D仔去食軟飯啦,咁你99呢佢都要歉錢養起頭家?!
...

我99同老爺有個檔口仔,收入唔錯架,但99就儍喇,咁多年老爺從冇比過人工佢,買餸實報實銷,成日俾我62呼喝,純如綿羊的一個女人。可能咁樣,佢唔明點解我唔似佢老婆咁啩

洋房

回覆 jenny729 的帖子

成副身家俾曬佢,畀埋皇帝去做好唔好

民房

痴線,佢咁都講得出口
彩佢傻,我俾錢我父母緊要
就算嫁左,父母仍然擔心自己同D孫

男爵府

jenny729 發表於 18-10-19 18:51
我99同老爺有個檔口仔,收入唔錯架,但99就儍喇,咁多年老爺從冇比過人工佢,買餸實報實銷,成日俾我62呼 ...

唔怪得啦! 佢梗係以為你同你99一樣都係傻,咩錢都比晒佢。 其實唔洗再見啦,見得多都影響小朋友啲價值觀

男爵府

嘩,你老爺都算經典

大宅

jenny729 發表於 18-9-30 08:19
Sorry可能太嬲

唔係喎 你搵得錢多啲係事實
你62應該要明白,而家大家夾米煮飯食,我唔係要倚靠你地,請你地都唔好煩我。

孫生左出黎跟你姓已好好,唔好要求咁多。如果想要錢請你個仔爭氣啲,搵個再富有啲嘅女人做人世,我呢度係得a 餐,你要炒牛河紅豆冰請去第二度。

大宅

我搵到錢係我既本事,係我自己嘅努力,
我都冇睇小你個仔,嫁俾你個仔生兒育女,
如果你老爺生咗個女,個女嫁咗出去係咪都可以唔使俾家用佢 有陣時啲人講嘢之前唔諗下倒返轉係點,
將心比心。
你62厚顏無恥咁嘅說話都講得出,
叫自己個仔攞女人錢。
仲叫人哋唔好拎錢返自己屋企,垃圾!

禁止訪問

公爵府

你62係貪緊你D錢呀! LEE個人好貪心, 知自己個你無多餘錢俾佢, 就打你主意.
你同62講, 咁我離婚算 (嫁個老公, 仲要養埋佢全家. 不如離婚算.,生活仲好.)

複式洋房

jenny729 發表於 18-10-2 19:05
JM你講得好啱,我62真係自細冇咩資源俾我老公,因為佢話仔女呢家嘢天生天養,我C6話如果有飯食果餐已很好 ...

你老爺食開軟飯㗎?
有病

男爵府

回覆樓主

唉~佢又嚟喇!佢今日賤到上我媽工作地方搵佢,話要同佢傾下,我媽話返緊工唔方便,佢竟然話冇咩人,繼續講:我唔係話你個女俾錢女家唔啱,但公平D,俾你都要俾男家囉。我媽嬲到爆炸,媽做服務業,佢怕俾客聽到,㩒住自己,好禮貌咁打發佢,話佢:你要,就問自己個仔攞。佢話:就係我仔D$用曬喺個家度,你個女就有$俾你,佢份糧唔駛出,公平嗎?(我出過乜嘢你又知?)平時,我地生日,佢又唔識做,冇買嘢冇表示⋯⋯我媽問:佢生過兩個仔女,你地又表示過D乜,唔好話幫手坐月,你地有問候過一句嗎?仲有,你生日,你個仔都唔表示,你教育有問題啦,我兩老生日,你個仔都一樣冇表示架,不過我女就好好,又送花又請食飯
之後我媽就話有嘢做唔講打發佢走。媽話:死cheap佬,如果我當時唔係著住制服,我x晒你祖宗十八代

公爵府

jenny729 發表於 18-12-6 23:33
唉~佢又嚟喇!佢今日賤到上我媽工作地方搵佢,話要同佢傾下,我媽話返緊工唔方便,佢竟然話冇咩人,繼續講 ...

什麼俾女家也要俾男家....這叫公平嗎? 女家父母生佢,養佢,供書教學,男家做左咩 ? 生過佢,養過佢? 未生過,也未養過就要收取相同的家用 ? 以後仲有人肯生子女 ? 反正不用生養也一樣有家用收 ? 那麼肯生養孩子的家庭不是很笨嗎 ?

侯爵府

唉~佢又嚟喇!佢今日賤到上我媽工作地方搵佢,話要同佢傾下,我媽話返緊工唔方便,佢竟然話冇咩人,繼續講 ...

搵日休假,同你媽去62個檔口踏場,當住街坊鄰居面前問返佢,係咪想臨老食軟飯,要個媳婦養呀。

大宅

去人家公司講家事好無品
如有下次, 樓主媽媽可直接同佢講,工作時間,不能傾私事,如比主管發覺,工都無得返,我個女要再比多的生活費我,多出那份你比嗎?

首頁

尾頁

跳至