終於做咗SMILE

綠荳媽媽
|
戴咗廿年con,終於bye bye

手術前七日唔可以戴con
喺手術室大概15分鐘,因我角膜薄,要做多個程序。
做唔痛,但麻醉過後返屋企途中,痛到好勁,喺咁流眼水。好彩老公接,我係盲咗咁拖住佢。手術後要即刻瞓覺會令眼個合口好d。但太痛,流咗3個鐘眼水先瞓得著。因我6点先做,所以一覺瞓天光。瞓醒完全無事,望野清晒。完。全。重。生。YEAH
JD930    發表於 18-10-2 09:15
kirstyau
|
恭喜
amyamy123
|
我之前都做咗激光,對眼做完後好清楚
cattz288
|
綠荳媽媽 發表於 18-9-29 23:05

月靈
|

我最近都諗住做呀,不過原來會痛得咁緊要架…?我仲見有人講過話小小UN 住咁咋…同埋角膜薄可以做多個咩程序呀?
manfatcentre
|

痛?咁恐佈。真係惨。我做冇痛的。
綠荳媽媽
|
月靈 發表於 18-9-29 23:21
我最近都諗住做呀,不過原來會痛得咁緊要架…?我仲見有人講過話小小 ...

類似增潤嘅程序,滴d藥水浸45秒,令角膜強壯返d
綠荳媽媽
|
manfatcentre 發表於 18-9-29 23:25
痛?咁恐佈。真係惨。我做冇痛的。

我好驚,個個都話唔痛,但我就眼都開唔到。立即打返去問,又話正常。但之前又無提過可能有d咁嘅反應。幾驚自己盲,越諗又越瞓唔著
bebe1
|
我仲以為唔痛架添!你响邊度做呀?
綠荳媽媽
|
bebe1 發表於 18-9-29 23:32

中環清X
catcat笑
|

請問你本身幾多度近視?
綠荳媽媽
|

我諗大部份人唔痛,我睇好多人講都唔痛。我已經係好忍到痛嘅人,但係乸到開唔到眼。過咗4個鐘到就冇再流眼水
綠荳媽媽
|
catcat笑 發表於 18-9-29 23:34
請問你本身幾多度近視?

左7百,右5百幾,再加2百幾同百幾散光
wcpcelia    發表於 18-9-30 19:13
cattz288
|

我當年做完真係唔痛喎!
cattz288
|
綠荳媽媽 發表於 18-9-29 23:30
我好驚,個個都話唔痛,但我就眼都開唔到。立即打返去問,又話正常。但之前又無提過可能有d咁嘅反應。幾驚 ...

咁又真係好驚喎!
nieualma
|
我十年前 做laser,冇痛喎,係有d唔舒服, 成日好似有沙入眼嘅感覺
AAl
|
我都覺得痛呀,對眼好似打唔開咁,不過訓醒就好清楚,以為自己戴著眼鏡
Moonlight819
|
想問其實做Smile和laser有什麼分別?
綠荳媽媽
|
Moonlight819 發表於 18-9-29 23:45
想問其實做Smile和laser有什麼分別?

smile 再新d,傷口细d。完成後副作用比laser少。
講係咁講, smile 年份淺。
綠荳媽媽
|
AAl 發表於 18-9-29 23:42
我都覺得痛呀,對眼好似打唔開咁,不過訓醒就好清楚,以為自己戴著眼鏡
...

係呀,今日去完街返屋企仲諗住除con