卵巢水囊

uglytobeauty
|
想問如果喺岀面做身體檢查,超聲波照到卵巢有個3.x cm既水囊,想轉去政府醫院跟進,程序應該係點?
Thanks!
cibewong
|
uglytobeauty 發表於 18-9-30 12:46
想問如果喺岀面做身體檢查,超聲波照到卵巢有個3.x cm既水囊,想轉去政府醫院跟進,程序應該係點?
Thanks! ...

醫生有無叫你做手術?
|
cibewong 發表於 18-10-1 00:30
醫生有無叫你做手術?

我只係喺岀面做body check 時發現,有3.x cm大,聽report果時個report寫話建議跟進,個講解員話過幾個月再照
天使魔鬼
|
uglytobeauty 發表於 18-9-30 12:46
Thanks! ...

要睇婦科然後叫醫生寫字refer
放心水瘤有機會幾個月後自動消失架
|
天使魔鬼 發表於 18-10-19 22:33
要睇婦科然後叫醫生寫字refer
放心水瘤有機會幾個月後自動消失架

即係睇政府健康院果d 婦科睇下駛唔駛referral?
天使魔鬼
|
uglytobeauty 發表於 18-10-23 14:24
即係睇政府健康院果d 婦科睇下駛唔駛referral?

健康院嗰d我唔清楚
但要睇政府門診既婦科就要
濤濤
|
Thanks! ...

我都照到有3cm廣華話應該良性,但右叫我割。
想問知唔知出面c家做大約幾$。同有無醫生介紹。
kattyrabbit
|
濤濤 發表於 18-10-29 22:26
我都照到有3cm廣華話應該良性,但右叫我割。
想問知唔知出面c家做大約幾$。同有無醫生介紹。
...

之前我照倒有個5cm, 医生叫我做手術,浸會医院報價大約70000+

不過最後我無做到,去左睇中医,三個月後再照已經無左了
wiseyuen
|
kattyrabbit 發表於 18-12-1 21:11
之前我照倒有個5cm, 医生叫我做手術,浸會医院報價大約70000+

不過最後我無做到,去左睇中医,三個月後再 ...

hi 可介紹中醫,謝謝。我亦有3cm水囊。