醫護健康

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

本人足底跟膜炎一年多,看了西医骨科多次,吃了很多消炎止痛藥,也打過針,但都是好了一排,之後又痛過,也試過針炙3個多月,也未見有太大進展,都好困擾,請問大家冇设有好医生和治療方法介紹?謝谢大家!

侯爵府

https://www.edu-kingdom.com/foru ... ra=page%3D1&page=14

我的雙膝關節痛和足跟痛已完全好了,那一隻關節痛膏,效果真的不錯。
……….

五年前,我足跟痛,初時不太痛,不處理,想看看會不會自己好又或會有幾痛?

最後發现….不會自己好和很痛,so 處理之….

不看西醫,因知關節肌肉痛西醫療效普通。
不看中醫,跌打…etc, 因我對中醫學有認識,be honest 我的功力實在普普通通,但又唔覺佢地勁過我….

那時,用中藥外用名方萬應紫金膏,製作了藥膏(關節肌肉痛膏) ,2 to 3 months 根治了我的足跟痛。

因那一隻關節肌肉痛膏,效果真的不錯,所以推介了 DIY method 給親朋、同事和網友。

後來遇過 8 個足跟痛患者,用藥膏 1 to 3 months 後,6 個 100% 痊癒,2個 90% 痊癒後停用藥膏,可能因用藥膏有些煩,只有少少痛就懶用,久不久見面有問下佢地,未有再發。

如你有興趣,please PM your email address to my, DIY method (one excel file will be sent to you.).
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

複式洋房

Ben2003 發表於 18-9-30 15:56
https://www.edu-kingdom.com/foru ... ra=page%3D1&page=14

Hello Ben2003, Sorry, 我在手機版面上找不到"M"掣,不知是否要返電腦看才有PM 掣?如你知怎樣PM, 你可否PM我先?這樣便可回覆你,謝謝您。

禁止訪問

複式洋房

回覆 YARD 的帖子

試下碌網球

333s    發表於 18-10-13 12:17

複式洋房

yumcha 發表於 18-10-1 09:02
回覆 YARD 的帖子

試下碌網球

己经有做了,謝謝你。

大宅

開心吸收勳章

有冇check 腳底筋膜有冇鈣化到? 因為反覆發炎會鈣化的.
如果冇仲有得用運動伸展同輕量運動搞
如有興趣可pm

象牙宮

鞋要穿大DD, 加鞋埑。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

可以去做物理治療,可以做超聲波消炎, 或最新有些衝擊波

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Ben2003 發表於 18-9-30 15:56

請問可PM資料我嗎?家人舆我都困擾、痛咗成年幾……謝謝!

男爵府

可能我無你咁嚴重,我著skechers船鞋醫好咗。

大宅

足底跟膜炎, 我都試過, 但睇咗醫生, 一次正骨便好返, 又冇食藥, 又冇打針.

禁止訪問

男爵府

hashtag影視迷勳章

媽咪 發表於 18-11-9 16:24
足底跟膜炎, 我都試過, 但睇咗醫生, 一次正骨便好返, 又冇食藥, 又冇打針.

請問什麼是正骨?

首頁

尾頁

跳至