不停要食抗生素(emoji)

gbobo
|
岩岩12w之前陰道發炎已經食左兩星期抗生素,隔左幾個星期耳仔又無啦啦發炎超痛岩岩睇醫生又要食抗生素,大家有冇試過好似我咁食咁多次嫁(emoji)
KILW
|
我3週、20週、26週左右都食過抗生素,一共食左近廿日,小朋友已經超過一歲。真係要食都無辦法,有咩事個媽媽身體太弱或d菌影響個胎仲衰。
hamsterma
|
gbobo 發表於 18-9-30 13:20
岩岩12w之前陰道發炎已經食左兩星期抗生素,隔左幾個星期耳仔又無啦啦發炎超痛岩岩睇醫生又要食抗生素,大 ...

未試過,可能你母體體質唔好呀
alice1117
|
岩岩12w之前陰道發炎已經食左兩星期抗生素,隔左幾個星期耳仔又無啦啦發炎超痛岩岩睇醫生又要食抗生素,大 ...

我剛滿12w,上個星期耳痛睇普通醫生話中耳炎,要食五日抗生素,食到第四日左邊頸又腫又痛,轉介仁安,仁安話似鰓線炎,又要食五日,今日第三日,條頸退左腫,但係左耳又痛返,我諗住星期二食完再去仁安睇多次
我生大仔都未試過咁,真係灰爆

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
haha748494
|
食完身體可以恢復正常,祝健康。
City23
|

我都係
我第一次食係20w,因為UTI
27w又食一次,因為肚臍炎。
我本身係姑娘
都掙扎佐好耐
但為佐吖b都係要食
懷孕之後抵抗力真係超差
bchuma
|

抗生素孕期好似可以用嘠,不過最好就無用。
alice1117
|
bchuma 發表於 18-10-2 23:32
抗生素孕期好似可以用嘠,不過最好就無用。

可以用,只係可以食嘅種類少,而且藥效低
bchuma
|
alice1117 發表於 18-10-3 00:06
可以用,只係可以食嘅種類少,而且藥效低

咁你身體不適都要食嘠啦,如果病毒帶比bb更加唔好。
GCHK
|
haha748494 發表於 18-10-2 20:42
食完身體可以恢復正常,祝健康。

同意,聽醫生嘅,祝健康亞
我要做媽媽
|
咁都好過你咁辛苦吖,醫生開得俾你就冇問題既,好好休息媽媽