水貨電話

ifcsir
|
水貨電話$1000有交易,水貨 在香港很難用嗎?
因為未用過水貨, 個插頭同啲apps有冇分別?
長者用
Jasmine-4711
|
ifcsir 發表於 18-9-30 15:31
水貨電話$1000有交易,水貨 在香港很難用嗎?
因為未用過水貨, 個插頭同啲apps有冇分別?
長者用:question ...

冇分別,但冇原廠保養。有事你可去先達格價修理定丢掉。
ifcsir
|
Jasmine-4711 發表於 18-9-30 15:40
冇分別,但冇原廠保養。有事你可去先達格價修理定丢掉。

電插頭2制?
|
ifcsir 發表於 18-9-30 16:58
電插頭2制?

我以為你講手机

香港固網電語是不用插電制的,電話線本身有電。但大6的電話插頭是否同香港一样,我就唔知。
ifcsir
|
Jasmine-4711 發表於 18-9-30 17:21
我以為你講手机

香港固網電語是不用插電制的,電話線本身有電。但大6的電話插頭是否同香港一样,我就唔知 ...

手機呀
|
ifcsir 發表於 18-9-30 18:09
手機呀

手机,可買條usb線插入香港有usb洞的插稣或插入開啟了的電腦。不需用該品牌charger.

如要用佢的charger,也有兩腳轉三腳的插稣賣。
wcpcelia    發表於 18-10-1 10:00
shareholder
|
通常會買個香港頭充電器,用轉頭轉大陸牛非常危險不建議咁做
Amy1974
|
回覆 ifcsir 的帖子

唔建議買水貨手機,頻譜未必完全一樣,裝埋一大堆垃圾 App。

相同價格,行貨都有好多揀,無必要買水貨,壞咗要換好麻煩。

如果係要買大陸手機,可以自己上網買,無需要俾零售賺差價。

anyuser18
|
不如去天貓國際買大陸小米,有事都可返深圳保養。香港都包郵可退貨。