12週 滲羊水 醫生話唔樂觀

LFYLLYBB
|

星期四左左覺得多左分泌 好似水咁, 星期五即刻入左急症醫生抽左我啲分泌睇證實係羊水...
跟住個個醫生都話唔樂觀...如果繼續咁樣bb冇洋水佢會建議中止懷孕 就算有心跳都要中止 因為驚我會感染 食抗生素 要留院一段長時間...
我理解到 而家一直漏 冇可能夠水漏到生 因為初期 冇水 bb肺部手腳都唔好 就算有心跳都迫住要中止...好傷心好傷心點解會咁 我上星期先照完 做左T21過左關知道埋性別...點解要咁對我?

入院當日照過羊水而家暫時係足夠 但我都已做左心理準備...
有冇jm知道有冇案例係可以平安出世 之後會冇事架?好擔心好擔心...

jjc3011
|
LFYLLYBB 發表於 18-9-30 16:42
星期四左左覺得多左分泌 好似水咁, 星期五即刻入左急症醫生抽左我啲分泌睇證實係羊水...
跟住個個醫生都話 ...

之前有外國新聞話媽媽狂飲水,之後羊水量正常返!加油!祝平安!
freshrose
|
不如睇下私家醫生拎下second opinion, 如果做個宮頸缝合手術可唔可以阻止到羊水滲出
hamsterma
|

加油!祝你平安
Chauaaaa
|

其實我都5識分到底係羊水定係分泌物,因為我都不時會有水狀既野流但量5多。。
媽媽加油!我都聽有人講過飲多啲水可以多啲羊水,5好放棄,BB會知道你努力緊
Baby_Gena
|

我唔識,純粹入嚟支持你,媽媽要加油,心情、情緒都容易影響一切。
MaMiRei
|

祝平安!
comeonbb001
|
我都多分泌,經常多到底底濕左1/3,開頭都驚,所以淘左啲PH試紙check
comeonbb001
|
係唔係高位穿水? 上網睇過,高位穿水羊膜(小洞)有機會自行復合,你而家盡量訓床,少郁動,飲多啲水,祝福你
LFYLLYBB
|
freshrose 發表於 18-9-30 17:52
不如睇下私家醫生拎下second opinion, 如果做個宮頸缝合手術可唔可以阻止到羊水滲出
...

而家都係要留院睇下有冇感染...希望可以出到院,之後我會去睇下私家
LFYLLYBB
|
jjc3011 發表於 18-9-30 17:05
之前有外國新聞話媽媽狂飲水,之後羊水量正常返!加油!祝平安!

知道 我有不停飲水 但成日去廁所 就驚有水流...
LFYLLYBB
|
Chauaaaa 發表於 18-9-30 19:38
其實我都5識分到底係羊水定係分泌物,因為我都不時會有水狀既野流但量5多。。
媽媽加油!我都聽有人講過飲 ...

醫生有試紙check是否羊水希望可以過到哩關
LFYLLYBB
|
comeonbb001 發表於 18-9-30 20:46
係唔係高位穿水? 上網睇過,高位穿水羊膜(小洞)有機會自行復合,你而家盡量訓床,少郁動,飲多啲水,祝福 ...

唔知道呀 而家每日抽血 食抗生素 要唔感染!
之後佢會幫我再照睇下羊水有冇小再作決定...
KwongYuki
|

想問下你滲水前果一兩星期有冇覺得陰道癢癢的?
即係好似陰道發炎之類嗰啲
LFYLLYBB
|
KwongYuki 發表於 18-9-30 22:45
...

好早期有呀 有念珠 塞過藥 同埋醫生叫我夠12週食抗生素 點知剛剛12週就漏左出黎 但係唔多 流小小...
QYC
|

請問啲分泌多成點?
LFYLLYBB
|
QYC 發表於 18-9-30 23:01
請問啲分泌多成點?

不是太多 只係水狀 入左院2日都唔覺有 可能有滲出黎我唔知道
QYC
|
LFYLLYBB 發表於 18-9-30 23:03
不是太多 只係水狀 入左院2日都唔覺有 可能有滲出黎我唔知道

我都發覺我呢一兩個星期條底底成日都會濕哂,係水狀既液體,我唔識分係尿定羊水定係分泌物

KwongYuki
|
KwongYuki 發表於 18-9-30 22:45
...

明白
聽醫生指示
支持你,加油啊!
DAYPOPO
|
Chauaaaa 發表於 18-9-30 19:38
媽媽加油!我都聽有人講過飲 ...

我之前都唔識分,係36週發現成日好似有水狀嘅野流但唔多,到產檢發現無晒胎水要緊急開刀,醫生用試紙又check唔到係流胎水,所以有以似胎水緊密的去檢查