懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

LFYLLYBB 發表於 18-9-30 23:03
不是太多 只係水狀 入左院2日都唔覺有 可能有滲出黎我唔知道

你要休息多啲,加油!

男爵府

回覆樓主:

我本身係好多分泌物,係21w 時結婚BigDay,個日勁熱出汗出到成身濕連底底都濕晒,又著婚紗晚裝札住個肚,結婚後2日去照結構,醫生話得番好小羊水, 小到懷疑bb泌尿系統有事或者我穿左水,我自己都唔知點解會咁,仲發現bb有一邊腎無功能 醫生講最壞既結果我聽,係咁話我知24w前要做決定要唔要個bb,大家都好驚淨低既一邊腎都一樣無功能,聽到個消息好傷心, 唯有狂飲水同則身訓休息,到23w6d最後1次檢查BB羊水有上升到合格,直到39w摧生
我有懷疑過係結婚當日漏羊水但我出太多汗唔察覺,不過點都好,樓主你盡量訓床,每日飲大量水,希望BB會無事

複式洋房

kissapplegirl 發表於 18-10-1 01:13
我本身係好多分泌物,係21w 時結婚BigDay,個日勁熱出汗出到成身濕連底底都濕晒,又著婚紗晚裝札住個肚,結 ...

多謝 我會飲多啲水...
咁你係訓床訓到生定係照常返工?
因為我而家先12w 唔知應該點做...

男爵府

LFYLLYBB 發表於 18-10-1 09:20
多謝 我會飲多啲水...
咁你係訓床訓到生定係照常返工?
因為我而家先12w 唔知應該點做...

我個陣係要番工呀,但我番工時可以有9成時間都搵地方訓係度休息
你睇私家醫生 睇下可唔可以多一段長時間日子你休息

複式洋房

kissapplegirl 發表於 18-10-1 09:48
我個陣係要番工呀,但我番工時可以有9成時間都搵地方訓係度休息
你睇私家醫生 睇下可唔可以多一段長時間 ...

嗯 我會出去再睇私家....
希望會冇事

複式洋房

如果係試紙check,其實唔係好準嘅窩。最好用咩胰島素生長因子。最好再去私家double check哈

複式洋房

Nattylee 發表於 18-10-2 17:38
如果係試紙check,其實唔係好準嘅窩。最好用咩胰島素生長因子。最好再去私家double check哈
...

真的嗎?
因為而家佢驚我感染唔比我出院...
我出去會再睇私家

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

希望可以順順利利,為BB祈禱。

男爵府

LFYLLYBB 發表於 18-9-30 16:42
星期四左左覺得多左分泌 好似水咁, 星期五即刻入左急症醫生抽左我啲分泌睇證實係羊水...
跟住個個醫生都話 ...

你換一個醫生睇睇⋯⋯ 希望可以⋯⋯ 加油⋯⋯

大宅

回覆 kissapplegirl 的帖子

我依家18 week, 剛照完結構話胎水少,e生都有講24 week 前的option. 但我同老公都唔想甘早放棄,希望情況會有改善。

男爵府

ChingHing 發表於 18-10-9 12:58

我依家18 week, 剛照完結構話胎水少,e生都有講24 week 前的option. 但我同老 ...

你羊水少,AFI數值有幾多?
我係21w照結構時發現羊水少,AFI有4.x ,到22w照過2次大約6.x~5.x,公立醫生建議我抽羊水check下bb有無巨細胞病毒感染或DNA問題,不過羊水少好難抽到足夠羊水,抽完羊水bb會更加唔夠水,醫生會注射番d液體比bb,會令抽羊水測試既流產風險提高好多,所以我決定唔做測試,醫生當然會講最壞既方向我知,我自己都上網查左好多資料,羊水少而繼續懷孕,bb會因為子宮唔夠位置手腳k型扭曲,最嚴重嘅係因為唔夠羊水bb肺部發育唔到,一出世基本上就等死

男爵府

ChingHing 發表於 18-10-9 12:58

我依家18 week, 剛照完結構話胎水少,e生都有講24 week 前的option. 但我同老 ...

我個case係BB只有右邊腎無左邊腎,醫生見羊水少怕右邊腎無功能,所以成日提醒我24w前做決定,過左24w後bb有咩嚴重問題都不能放棄,我同老公都決定唔做抽羊水測驗,比個機會bb,如果24w前羊水值合格番就會繼續懷孕,都證明bb右邊腎有功能有運作(羊水是bb的尿液,羊水值升番即是bb有排尿)

你結構係邊個醫生照? 醫生除左過羊水少有無照到咩問題?
我係公立醫院3星期內照左幾次,d高級醫生每次幫我照好細心好詳細,每個器官都照好耐,照過泌尿系統膀胱無問題,係怕個腎無功能

我呀b平安出世現在8個月大喇,當時我差不多隔日都食芝麻糊合桃糊呢類保腎既食物,每日飲大量水同8成時間訓低休息

複式洋房

星期四左左覺得多左分泌 好似水咁, 星期五即刻入左急症醫生抽左我啲分泌睇證實係羊水...

媽媽,加油(emoji),祝一切順利渡過

侯爵府

不如睇多一兩個醫生

複式洋房

ipipipip 發表於 18-10-9 14:18
不如睇多一兩個醫生

我剛出院 我會再去出去搵私家睇!
但keep住返去醫院抽血

複式洋房

Jessie12300 發表於 18-10-9 13:52
媽媽,加油(emoji),祝一切順利渡過

多謝 我會加油!!!

男爵府

LFYLLYBB 發表於 18-10-9 17:23
多謝 我會加油!!!

bb 好乖又大左一週啦
媽媽加油

複式洋房

jjc3011 發表於 18-9-30 17:05
之前有外國新聞話媽媽狂飲水,之後羊水量正常返!加油!祝平安!

我都聽過!加油!希望冇事可以保住BB !

首頁

尾頁

跳至