好憎自己咁重要嘅事無check清楚

禁止發言
|
報左CRE 但一直無收到確認同通知考試日期
直到今日 我先發現我搵唔到個email
連確認email都好似無
我唔知有無del到
或者我可能連報名都無報⋯⋯
真係好想喊⋯好憎自己咁重要都無check
crystal媽咪
|

tansyneko
|
打去check下有無報到名
禁止發言
|
tansyneko 發表於 18-9-30 18:26
打去check下有無報到名

唉 聽日又紅日 要擔心兩日⋯
banki00
|
點解你唔記得有冇報名?

唔好急,慢慢諗清楚先

你可以check 下電郵垃圾桶/spam box有冇
wcpcelia    發表於 18-9-30 19:15
禁止發言
|
banki00 發表於 18-9-30 18:37
點解你唔記得有冇報名?

我有填表 我唔知會唔會最後個step其實無submit
我check過2個email. Spam box去唔到咁前嘅日期⋯trash我成日請⋯
Jasmine-4711
|
禁止發言 發表於 18-9-30 18:48
我check過2個email. Spam box去唔到咁前嘅日期⋯trash我成 ...

google左,如果你講公務員考试在10日6日及13日
禁止發言
|
Jasmine-4711 發表於 18-9-30 19:09

google左,如果你講公務員考试在10日6日及13日

但每個考生有號碼同去不同試場不同時間考⋯
Jasmine-4711
|
禁止發言 發表於 18-9-30 19:10
但每個考生有號碼同去不同試場不同時間考⋯

起碼不是巳考左,周二打去查下,可能用ID查得倒呢。

你delete左個電郵?有冇去電郵垃圾桶同spam找?
青瓜BB
|
禁止發言 發表於 18-9-30 18:07

應該有得補救既
禁止發言
|
Jasmine-4711 發表於 18-9-30 19:18

起碼不是巳考左,周二打去查下,可能用ID查得倒呢。

我trash個到清哂 我仲要2個email 唔知個日我有無發神經打左另一個email...spam個到 兩個都去唔到咁前嘅日期睇返
tsung
|
禁止發言 發表於 18-9-30 18:33
唉 聽日又紅日 要擔心兩日⋯

木土土
|
禁止發言 發表於 18-9-30 18:07

check下有無比過考試費
kfckfcho87
|
打去問

綜 合 招 聘 考 試 及 基 本 法 測 試( 學 位 / 專 業 程 度 職 系 )( 以 下 簡 稱 基 本 法 測 試 )
於 香 港 舉 行 的 綜 合 招 聘 考 試 及 基 本 法 測 試

是 次 擬 於 2018 年 10 月 6 日 及 13 日 在 香 港 舉 行 的 綜 合 招 聘 考 試 及 基 本 法 測 試 的 申 請 已 在 2018 年 8 月 16 日 下 午 5 時 ( 香 港 時 間 ) 截 止 。

於 香 港 應 考 的 所 有 考 生 會 獲 安 排 在 2018 年 10 月 6 日 應 考 所 選 報 的 試 卷 。 公 務 員 考 試 組 已 於 2018 年 9 月 17 日 的 一 個 星 期 內 , 以 電 郵 通 知 考 生 有 關 考 試 詳 情 。 考 生 如 在 2018 年 9 月 24 日 仍 未 收 到 上 述 電 郵 , 須 立 即 致 電 (852) 2537 6429 或 電 郵 至 [email protected] 與 公 務 員 考 試 組 聯 絡 。 任 何 有 關 更 改 考 試 試 場 的 要 求 將 不 獲 處 理 。

me920
|
就算真係miss 左都唔緊要, 好快又有得報下一次, 唔好咁擔心啦
Poyau
|

LokYauYau
|
禁止發言 發表於 18-9-30 18:48
我check過2個email. Spam box去唔到咁前嘅日期⋯trash我成 ...

養成一個好習慣,按完submit,頁面有確認submit,即print screen或print pdf記錄左,唔好等收email,否則可能已太遲。
禁止發言
|
木土土 發表於 18-9-30 19:59
check下有無比過考試費

不用錢的⋯唉
禁止發言
|
me920 發表於 18-9-30 20:11
就算真係miss 左都唔緊要, 好快又有得報下一次, 唔好咁擔心啦

我滿心期待考完就有得考eo 宜家要等到下年9月
禁止發言
|
LokYauYau 發表於 18-9-30 20:20
養成一個好習慣,按完submit,頁面有確認submit,即print screen或print pdf記錄左,唔好等收email,否則 ...

經一事長一智 我平時都會 但個日係公司整想快快手⋯