淘寶 支付寶HK問題

土匪
|
自從今日用支付寶hk綁定左銀行卡之後,喺淘寶就就俾唔到錢有冇人都有呢個問題

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
not_tomoko
|
土匪 發表於 18-9-30 22:59
自從今日用支付寶hk綁定左銀行卡之後,喺淘寶就就俾唔到錢有冇人都有呢個問題:thinkin ...

我都係呀!唔知發生咩事!
sam2478
|

回覆 not_tomoko 的帖子

付款方式?銀行卡?應該末支持吧。。
土匪
|
sam2478 發表於 18-10-1 00:36
回覆 not_tomoko 的帖子

付款方式?銀行卡?應該末支持吧。。

唔係呀!係綁定銀行卡後,用銀行卡充值支付寶hk,在淘寶用支付寶hk俾唔到錢
not_tomoko
|
土匪 發表於 18-10-1 01:21
唔係呀!係綁定銀行卡後,用銀行卡充值支付寶hk,在淘寶用支付寶hk俾唔到錢
...

其實係用了轉數快,綁定銀行卡,用轉數快充值支付寶hk,但由昨天開始一直都系統問題未能付款。
找到解決方法啦!只要把銀行卡解綁便可正常付款。
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
1號閑人
|
哎呀~~
現在才睇到呢個POST添...我貪方便,唔想去便利店入錢,剛剛在支付寶HK登記埋"轉數快"
rkjuti
|
1號閑人 發表於 18-10-1 21:59
哎呀~~
現在才睇到呢個POST添...我貪方便,唔想去便利店入錢,剛剛在支付寶HK登記埋"轉數快":swea ...

我昨天有用轉數快過錢去支付寶,今天淘寶畀 錢,ok喎。
1號閑人    發表於 18-10-1 23:50
sochui
|
rkjuti 發表於 18-10-1 23:06

用手機支付寶畀錢?
rkjuti
|
sochui 發表於 18-10-1 23:13
用手機支付寶畀錢?

是呀,手機支付寶香港。
30號中午玩過轉數快,銀行去支付寶,支付寶去銀行。支付寶轉錢畀人,百佳購物。
1號畀左淘寶官集,淘寶購物。
傻豬彤彤
|
1號閑人 發表於 18-10-1 21:59
哎呀~~
現在才睇到呢個POST添...我貪方便,唔想去便利店入錢,剛剛在支付寶HK登記埋"轉數快":swea ...

你好
請問香港便利店增值係
「香港支付寶」或是「國內支付寶」?
謝謝回覆
1號閑人
|
傻豬彤彤 發表於 18-10-4 23:11
你好
請問香港便利店增值係
「香港支付寶」或是「國內支付寶」?

支付寶HK<-----------呢個才是正名,便利店只可以增值到HK這裡
傻豬彤彤
|
1號閑人 發表於 18-10-4 23:36
支付寶HK

咁我明啦
靚寶
|
rkjuti 發表於 18-10-1 23:06

唔使銀行信用咭綁定?
rkjuti
|
靚寶 發表於 18-10-5 06:09
唔使銀行信用咭綁定?

唔使
LOLOANDY
|
1號閑人 發表於 18-10-4 23:36
支付寶HK

從尋日開始,不能在便利店增值,點解一按充值,畫面便轉白,沒有QR code 畫面?
MiuMiuLi
|
LOLOANDY 發表於 18-10-6 00:00
從尋日開始,不能在便利店增值,點解一按充值,畫面便轉白,沒有QR code 畫面?
...

我手淘個支付寶HK 出唔到充值碼,出唔到交易記錄,用支付寶HK app 就正常,唔知係咪想借頭借路要人裝支付寶HK 個 app

個充值碼唔會變,可以 cap 左佢落黎,充值果陣開幅圖比佢嘟,或者 send 幅圖比人幫你充都得~
kaboBB
|
自從轉左我比唔到錢!係咪唔可以直接用信用卡比錢了?
loveutoo
|
rkjuti 發表於 18-10-2 01:09

是呀,手機支付寶香港。

請問你係點做架?我有兩個銀行戶口 一個用左電話號碼 一個用e-mail 咁微信和支付寶係點轉錢架 感謝
rkjuti
|
loveutoo 發表於 18-10-6 15:20
請問你係點做架?我有兩個銀行戶口 一個用左電話號碼 一個用e-mail 咁微信和支付寶係點轉錢架 感謝
...

支付寶>我的>設置>登記轉數快。
rkjuti
|
rkjuti 發表於 18-10-6 15:24
支付寶>我的>設置>登記轉數快。

去銀行apps>轉數快>過數畀自己電話no.及選支付寶