大陸人炒港版iphone就嬲, 日本人炒就榮幸!

yucl_hk
|

因為港版iPhone XS MAX 是實體雙nano Sim,而日本版是nano Sim + eSim,對有需要出外旅遊的日本果民,港版iphone XS Max 絕對是更方便,所以日本網民認為港版是各國版本中的「最強版iphone XS MAX」!

而同樣是實體雙Sim咭的中國版iPhone,因為中國版的 「facetime 語音」被官方閹割,所以日本網民都沒考慮買中國版,反而這亦加強日本網民只另願購入港版的原因(中國的閹割版iphone,亦是導致中國果民咁多年都另願選購港版的原因)   

港版iPhone XS MAX 對比日本版在秋葉原足貴有20%價位 !

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
stkyo
|
邊忽睇到榮幸
waynewon    發表於 18-10-1 05:59
Moti
|
stkyo 發表於 18-10-1 04:08
邊忽睇到榮幸

同問,邊個覺得嬲?邊個覺得榮幸?
waynewon    發表於 18-10-1 06:00
小可愛11
|
邊忽睇到榮幸

樓主一向嘅理解能力同表達能力同我哋都有差異,再加上佢語不驚人誓不休嘅作風,唔係你同我可以了解到
waynewon    發表於 18-10-1 06:00
minlbc
|

究竟我是誰
|
邊忽睇到榮幸

樓主嘅理解力不嬲別樹一幟,認真你就輸
kc_01k
|
樓主係咪腰潤緊人?
馬爾太
|
Moti 發表於 18-10-1 04:09
同問,邊個覺得嬲?邊個覺得榮幸?:questi ...

炒燶嘅覺得嬲
whyyou
|
yucl_hk 發表於 18-10-1 03:40
因為港版iPhone XS MAX 是實體雙nano Sim,而日本版是nano Sim + eSim,對有需要出外旅遊的日本果民,港版i ...

似乎嬲同榮幸都只係你自己嘅感覺,下次唔需要copy咁大段嘢嚟表達自己感受,因為呢度大部份人都唔會有共鳴
Sumyeema1
|
邊忽睇到榮幸

樓主最喜觀幫新聞改題目。
月見草
|
小可愛11 發表於 18-10-1 05:48
樓主一向嘅理解能力同表達能力同我哋都有差異,再加上佢語不驚人誓不休嘅作風,唔係你同我可以了解到:quie ...

佢轉系出埋啲撩事鬥非,講政治嘅post,好煩!
tang0809
|
這是樓主個人主觀感覺
mctl1995
|
有閱讀障礙就唔好開咁多post 誤導人啦
whyyou
|
月見草 發表於 18-10-1 13:07
佢轉系出埋啲撩事鬥非,講政治嘅post,好煩!

以此為樂
Poyau
|
唔覺有炒風